Αν ο ακρογωνιαίος λίθος και η βάση ενός έθνους είναι η γλώσσα του (και κατά προέκταση η εκπαίδευση των ανηκόντων σε αυτό) τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ελλάς κατεβαίνει στο βάραθρο της ανυπαρξίας της ώς πολιτισμική παρουσία. Πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, την πορεία της εκπαίδευσής μας αναλαμβάνουν ΞΕΝΟΙ πανεπιστημιακοί, οι οποίοι, όχι μόνο θα γνωμοδοτούν επί της Παιδείας ΜΑΣ αλλά θα κατευθύνουν και την πορεία της σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις και την πορεία των “αγορών”. Σε απλά ελληνικά θα ολοκληρώσουν το κοπάνισμά μας στο multi-culti γουδοχέρι της Νέας Τάξης. Βέβαια η απαρχή έγινε στο μακρινό 1979, όταν ο Αβέρωφ κατήργησε το πολυτονικό σύστημα, συνεχίστηκε επί Σημίτη και Κουτσίκου και ολοκληρώθηκε σήμερα με τα “αστέρια” Κάλερ, Δραγώνα, Κόκλα και Διαμαντοπούλου.
Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:
Τη σύσταση διεθνούς επιτροπής σοφών για τη διάσωση και αναβάθµιση των ελληνικώνπανεπιστηµίων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Επειτα από την οµάδα διεθνούς φήµης επιστηµόνων που προ ηµερών συγκροτήθηκε για την προώθηση της ερευνας υπό την προεδρία του παγκοσµίως διακεκριµένου έλληνα αστροφυσικού Σταµάτη Κριµιζή, ο ΓιώργοςΠαπανδρέου ανακοίνωσε από τους Δελφούς τη συγκρότηση και δεύτερηςΔιεθνούς Συµβουλευτικής Επιτροπής για τις επικείµενες αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Η επιτροπή απαρτίζεται απόπρυτάνεις και προέδρους µερικών από τα γνωστότεραπανεπιστήµια του κόσµου και πρώην υπουργούς Παιδείας που υλοποίησαν επιτυχώς µεταρρυθµίσεις στη χώρα τους και θα είναι άµισθη. Στη σύνθεσή της αντιπροσωπεύονται ορισµένα από τα κυριότερα επιστηµονικά αντικείµενα, καθώς και ένα µεγάλο εύρος (γεωγραφικά και δοµικά) διαφορετικώνπανεπιστηµιακών συστηµάτων, δηµοσίων ή ιδιωτικών. Η επιτροπή θα ενηµερωθείγια τον σηµερινό τρόπο λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστηµίων και τις αλλαγές που προτείνονται και θασυµβουλεύει την κυβέρνηση σε σχέση µε τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις που καθιστούν τα πανεπιστήµια ανταγωνιστικά διεθνώς. Επίσης, θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα συναντήσει τους αρχηγούς των κοµµάτων, τους φορείς της πανεπιστηµιακής ζωής, κοινωνικούς και άλλους φορείς που σχετίζονται µε την εκπαίδευση και θα υποβάλει έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι διαπιστώσεις της και οι προτάσεις της.
διαβασα σημερα το πρωι την ειδηση και ομολογω πως προβληματιστηκα.
Ειναι γεγονος πως η εκπαιδευτικη κοινοτητα στην Ελλαδα νοσει και επειγοντως χρειαζοταν ενεσεις επιβιωσης. Η αφομοιωση εκπαιδευτικων συστηματων της Σκανδιναβιας και της Καλιφορνια που θεωρουνται τα καλυτερα στον κοσμο, αφηνει σημαδια αισιοδοξιας.
Κακα τα ψεματα οπως εχω γραψει και παλαιοτερα, το μελλον της εργασιακης αγορας εχει να κανει με την καταρτιση. Πλεον οι μαθητες και μετα οι φοιτητες θα εχουν αναγκη απο εξειδικευμενες γνωσεις στις οποιες θα πρεπει να ειναι αριστοι (στο αντικειμενο τους).
Ομως ο μαθητης που θα επιλεξει τον κλαδο των θετικων επιστημων δεν μπορει να ειναι ασχετος των υπολοιπων. Ας προβληματιστουμε ομως.. μηπως ο μαθητης που διδασκοταν λιγο απ’ ολα θυμαται σημερα τπτ απο αυτα; Πρεπει λοιπον να βρεθει μια φορμουλα ωστε να υπαρχουν ΚΑΙ σφαιρικες γνωσεις περα απο ειδικες :[
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει