Με «πατρική» διάθεση ο Τ. Ερντογάν συμβουλεύει την Ελλάδα να αφοπλιστεί!


Έχοντας «λύσει» τα προβλήματα της Τουρκίας και ενεργώντας με την περιβολή της πάλαι ποτέ Υψηλής Πύλης αλλά και της νεο-οθωμανικής «πατρικής» αυτοκρατορικής διάθεσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επιχείρησε σήμερα να «καταδείξει» τα «λάθη» της Ελλάδας που οδήγησαν στην σημερινή κρίση αλλά καιπροτρέποντάς την να τα θεραπεύσει.

Έτσι μιλώντας με την ευκαιρία της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρέις στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα «λάθη» της Ελλάδας να ξοδέψει «ό,τι έχει και δεν έχει σε αμυντικούς εξοπλισμούς» και ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος».

Όσον αφορά στη χώρα του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην έκφραση που υπήρχε στο παρελθόν «η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς» για να εξηγήσει ότι επί χρόνια δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε για τη θάλασσα, τα μέταλλα, τους ποταμούς, τον άνθρωπο, την παιδεία και τους νέους, δηλαδή «το μέλλον» της χώρας. Αντίθετα, όπως είπε, ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας στο όνομα των «φανταστικών εχθρών». Την αντίληψη αυτή προσπάθησε να αντιστρέψει η κυβέρνησή του, υποστήριξε ο ίδιος.

Προφανώς ο τούρκος πρωθυπουργός δε θυμόταν ή δεν ήθελε να αποκαλύψει στους ακροατές του το μέγεθος των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων τα οποία ανέρχονται στα 50 δις. $ μέχρι το τέλος του 2020, όπως έχει  αναφέρει και το defencenet.gr πρόσφατα.

Τμήμα ειδήσεων dfefencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Με «πατρική» διάθεση ο Τ. Ερντογάν συμβουλεύει την Ελλάδα να αφοπλιστεί!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Με «πατρική» διάθεση ο Τ. Ερντογάν συμβουλεύει την Ελλάδα να αφοπλιστεί! « News-gr

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.