Ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κοραντή Ιωάννη για την απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού


ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : 4588,4589,4590/6-10-2010

Προς : Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη κ.κ..Δρούτσα, Βενιζέλο, Παπουτσή

Θέμα : Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα

Μία μόλις εβδομάδα μετά την βόλτα τουρκικής κορβέτας στον Αργοσαρωνικό υπό το πρόσχημα «αβλαβούς διέλευσης», νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε χθες, που θα μπορούσε όμως να έχει τραγικές συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, που έφερε στην δημοσιότητα το έγκυρο ιστολόγιο defencenet.gr, τις οποίες συνόδευσε με αποκλειστικές φωτογραφίες, η τουρκική φρεγάτα F492 Gemlik κινήθηκε με ταχύτητα εναντίον του περιπολικού 070 του ΛΣ, λίγο έξω από την Ψέριμο, με εμφανή πρόθεση να το εμβολίσει. Οι προσπάθειες του περιπολικού να επικοινωνήσει στην συχνότητα κινδύνου με την φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, απέβησαν μάταιες. Ο Κυβερνήτης του ΛΣ 070, ενώπιον του άμεσου κινδύνου, αναγκάσθηκε να ξεκινήσει, πάση  δυνάμει ελιγμούς, επιτυγχάνοντας τελικά να αποφύγει τον εμβολισμό για λιγότερο από 50 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό περιπολικό παρακολουθούσε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που ξεκίνησε από τη Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Didim και ως εκ τούτου είχε πλησιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς όμως να εισέλθει εντός αυτών. Αλλά ακόμη και αν αυτό συνέβαινε, θα επρόκειτο περί αβλαβούς διέλευσης, που σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογούσε επιθετική κίνηση εκ μέρους της άλλης πλευράς.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1.     Για ποιό λόγο αποσιωπήθηκε το συμβάν από την Ελληνική Κυβέρνηση;

2.     Πώς προτίθενται να αντιδράσουν στις επικίνδυνα κλιμακούμενες προκλήσεις των τούρκων, πέραν από την συνήθη και μονότονα επαναλαμβανόμενη από υπουργικά χείλη θέση, ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα»;

3.     Θα πρέπει άραγε να θρηνήσουμε νέα θύματα, στη θάλασσα αυτή τη φορά, για να ξυπνήσει η Κυβέρνηση από τον μακάριο ύπνο της;

Ο ερωτών

Ιωάννης Κοραντής,

www.icorantis.wordpress.com

εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστολογίου μας

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.