Πώς θα τον κοιτάξουν στα μάτια οι πολυεθνικές;


Από το Μαρικάκι

Ο μηνιαίος δείκτης τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών που μετράει κάθε μήνα η Στατιστική Υπηρεσία οσονούπω θα μετονομαστεί από «καλάθι» της νοικοκυράς» σε «κόρφο της νοικοκυράς». Γιατί πλέον οι νοικοκυραίοι που επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ, φερ’ ειπείν με τα λεφτά που τους άφησε στην τσέπη η τρόικα και το δίδυμο της συμφοράς Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, καλάθι δεν γεμίζουν. Τα αγαθά για τα οποία φτάνουν τα χρήματά τους χωράνε και στον κόρφο τους.

Γιατί φυσικά πριν φτάσει στο σούπερ μάρκετ ο νοικοκυραίος έχει ξεπουπουλιαστεί και αλλού: σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού κέντρου καταναλωτή, στο διάστημα Αυγούστου 2009 – Αυγούστου 2010, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 33,1%, τα καύσιμα κατά 32,90%, τα τέλη κυκλοφορίας όπως και τα διόδια κατά 28,74%, το πετρέλαιο θέρμανσης σχεδόν 40%, η κινητή τηλεφωνία 8,39% και η στέγαση 8,09, ενώ υπηρεσίες όπως τα ταξί κατά 24,20%  και η ιδιωτική υγεία 8,81%.

Στα περισσότερα προϊόντα η επιβάρυνση έρχεται από την αύξηση του ΦΠΑ και την μετακύλιση του κόστους των καυσίμων, ενώ την ίδια ώρα η μείωση εισοδήματος λόγω περικοπών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ανεργία αγγίζουν όλο και περισσότερες οικογένειες. Να θυμίσουμε δε ότι στα πάγια έξοδα των νοικοκυριών είναι οι δόσεις των δανείων, φώς – νερό – τηλέφωνο, κι από Σεπτέμβρη και μετά, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, κ.λπ.

Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα φοροεπιδρομή (μετά τις εκλογές, χαλαρώστε), έχεις και τον Μιχαλάκη τον Χρυσοδάκτυλο ο οποίος ετοιμάζεται να τα βάλει με τις πολυεθνικές επειδή μας χρεώνουν τα προϊόντα του ακριβότερα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μα συγνώμη κύριος, αλλά όταν όλα τα μέτρα που έχεις πάρει από την ΟΝΕ και δώθε είναι τέτοια που δεν ευνοούν τον ανταγωνισμό αντιθέτως έχουν εδραιώσει τα καρτέλ και το μονοπωλιακό παιχνίδι των πολυεθνικών, θα πας τώρα να ζητήσεις τα ρέστα;

Όπως διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες, το σχέδιο Χρυσοχοϊδη για την «τρομοκράτηση» των πολυεθνικών είναι το εξής: αφού οι υπηρεσίες του υπουργείου συλλέξουν στοιχεία για τις τιμές των πολυεθνικών και τις συγκρίνουν με άλλες χώρες θα τις τρίψουν στη μούρη των εκπροσώπων τους και τότε αυτοί θα πρέπει να εξηγήσουν πώς και γιατί πουλάνε τα προϊόντα τους έως και 30% ακριβότερα στη χώρα μας. Αμέ… αμ πώς. Τότε να σας δω κύριοι. Κι αυτοί θα ντραπούν, θα ιδρώσουν, θα κοκκινίσουν, δεν θα μπορούν να τον κοιτάξουνε στα μάτια και τότε ο Μιχάλης ο Χρυσοδάκτυλος, αφού θα τους έχει καταστήσει συναισθηματικώς ευάλωτους θα κάνει μαζί τους κι ένα διάλογο και με τη δύναμη της πειθούς, θα τους υποχρεώσει να μειώσουν τις τιμές. Θα δώσουν και τα χέρια, αντρίκια, και την άλλη μέρα θα πέσει ο πληθωρισμός μία ολόκληρη μονάδα.

Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί και είδαμε ότι δουλευόμαστε, γιατί μάλλον δεν γίνεται ο ίδιος που κάνει βαθιές υποκλίσεις για να είναι απολύτως αξιόπιστος απέναντι στις  «αγορές» και γι’ αυτό έχει παραχωρήσει και τα σώβρακα τα δικά του και των πολιτών της χώρας του, και αυτή την ίδια ακόμα, έχει κόψει μισθούς και συντάξεις και έχει φέρει τον κόσμο μια ανάσα από την ανεργία, αυτός ο ίδιος να τα βάλει με τις πανίσχυρες πολυεθνικές… Γίνεται;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.