Το πάρτι άρχισε…


Γράφει η Κουκίδα

Από τις λογιστικές αλχημείες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης.

Δέκα μέρες πριν την επίσημη έναρξη διανομής, χιλιάδες πρατηριούχοι λένε ότι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο γιατί το ΥΠΟΙΟ καθυστερεί να τους επιστρέψει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που είχαν καταβάλει. Η επιστροφή δεν δίνεται γιατί ο Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να δείξει στην τρόικα ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Μπροστά στα νούμερα τι είναι το ψύχος;

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διεμήνυσε στα ασφαλιστικά ταμεία ότι χρηματοδότηση γιοκ. Άρχισε δηλαδή μια ελεγχόμενη στάση πληρωμών.  Όπως σας είχαμε πει εδώ και ένα μήνα, τον Δεκέμβριο επίκειται νέο, αναθεωρημένο μνημόνιο με πιο σκληρά μέτρα. Και μην ακούω για την αναθεώρηση της Γιούροστατ. Αυτή ήταν γνωστή από τον Απρίλιο.

Ήξερε το οικονομικό επιτελείο ότι τα νούμερα θα χειροτερέψουν αλλά απτόητο προχώρησε σε κατάρτιση ενός σουπερ-αισιόδοξου προϋπολογισμού. Παράλληλα επιμένει ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα.

Το πάρτι ξεκίνησε μόνο που παράλληλα άρχισε να ξετυλίγεται και το κουβάρι της διαπλοκής. Αλήθεια, ποια χώρα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός μας;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.