Επαναφέρουν τους ωρομίσθιους που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν στο υπουργείο παιδείας.


ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ!

Η επιχείρηση μετατροπής των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε ωρομίσθιους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη:
αφού έγινε γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ (επομένως θα πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, και θα προσλαμβάνονται όσο διαρκεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), τώρα καλούνται-με έγγραφα που έστειλαν υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ- να συμπληρώνουν μηνιαίο παρουσιολόγιο, αναλυτικό ανά μέρα που φέρει τον αποκαλυπτικό τίτλο:
ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Η συμπλήρωση αναλυτικού μηνιαίου παρουσιολογίου είναι ο τρόπος για τον υπολογισμό ωρών (για μισθοδοσία) ενσήμων και μορίων στην περίπτωση των Ωρομισθίων. Στην περίπτωση των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τις ώρες τοποθέτησής τους για το σχολικό έτος όπως αναγράφονται στις αρμόδιες διευθύνσεις.
Η κυριότερη διαφορά ωρομίσθιου και αναπληρωτή έγκειται στο γεγονός ότι οι ωρομίσθιοι δεν αμείβονται στις σχολικές αργίες καθώς και τις επίσημες αργίες του κράτους, (π.χ. 28η Οκτωβρίου, Τριών Ιεραρχών, διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, τοπικές αργίες Πολιούχων! κ.λ.π.). Αμείβονται πρακτικά για τις ώρες που μπήκαν στην τάξη. Αντίθετα οι αναπληρωτές αμείβονται για όλα τα παραπάνω, όπως οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
Επιπλέον ο υπολογισμός των μορίων προϋπηρεσίας παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση στις δύο περιπτώσεις (100 ώρες μαθήματος αντιστοιχεί σε 1 μόριο στην περίπτωση των ωρομισθίων, δηλαδή 3,5 κατά μέσο όρο τη σχολική χρονιά, ενώ στη περίπτωση των αναπληρωτών υπολογίζεται 1 μόριο για κάθε μήνα).
Αυτή τη σχολική χρονιά διορίστηκαν λιγότεροι από 3.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και διατέθηκαν περισσότερες από 25.000 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων.
Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του εκπαιδευτικού κινήματος και οι φόβοι χιλιάδων συναδέλφων ελαστικά εργαζόμενων: οι μόνιμοι αντικαθίστανται από αναπληρωτές και οι αναπληρωτές από ωρομίσθιους.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.