Ο Γιούνκερ δείχνει Παπανδρέου και τα παπαγαλάκια ξεθάβουν Μητσοτάκη!!!


Η περίπτωση των δηλώσεων Γιούνκερ στάθηκε τελικά αιτία να απογυμνωθεί η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα των Ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία έτρεξαν να “μεταφράσουν” κατά το δοκούν τα όσα χθες έγιναν γνωστά. Αυτή η στάση των μεγαλοδημοσιογράφων και των Μegaλοκαναλιών αποδεικνύει τον πραγματικό τους ρόλο στην προσπάθεια επιβολής του καθεστώτος Παπανδρέου – ΔΝΤ, μέσα από την παραπληροφόρηση των πολιτών. Είναι άγνωστο εάν ιδεολογικοί λόγοι επηρέασαν την “γραμμή” παραπλάνησης, ή εάν υπήρξαν άλλα κίνητρα για να διασωθεί ο πρωθυπουργεύων Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πλέον αποδεικνύεται πως δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες, τους οποίους φροντίζει να χλευάζει και να κατηγορεί ό,που δη… στην προσπάθειά του να αποφύγει τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες. Στον δρόμο αυτό βρίσκονται, δυστυχώς, και μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία απέδειξαν πως δεν εργάζονται για την ενημέρωση, αλλά για την προπαγάνδα και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης…
Μέσα στα πλαίσια της “διαφυγής” και του “διπλού αποπροσανατολισμού”, αφού πιάστηκαν ψευδόμενοι στα πράσα, οι “εγκέφαλοι” των ΜΜΕ αποφάσισαν να “ξεθάψουν” τον Μητσοτάκη για να… ξεχάσουμε τον Γιώργο!!! Τι να πει κανείς!!! Αφού το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στις εμφανίσεις Μητσοτάκη, είναι δεδομένο πως δεν έχει πλέον να κρατηθεί από πουθενά… και τρέχει να ζητήσει βοήθεια από τον άνθρωπο που έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου!!! Τι θα σημάνει αυτή η κίνηση στις επερχόμενες εκλογές; Πόσο εύκολα θα μπορέσουν οι εναπομείνατες οπαδοί να στηρίξουν το κόμμα που στηρίζει την ύπαρξή του στον Μητσοτάκη; Τρικυμία εν τω κρανίω ή προθανάτιοι σπασμοί του καθεστώτος;
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τα περί «διεφθαρμένης χώρας» που του είχε εξομολογηθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, εφημερίδες δημοσιεύουν διευκρινιστική ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με πρώην πρωθυπουργό, αλλά στην δημόσια δήλωση του Γ.Παπανδρέου ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και την Ελευθεροτυπία, σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, επισημαίνει: «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times, στο οποίο φιλοξενούνταν το Σάββατο οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σημειωνόταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είχε πει: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: “Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε φερθεί τελείως διαφορετικά ξεκινώντας πριν από δεκαετίες».
Οι δηλώσεις Γιούνκερ έχουν δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στην Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να δηλώνει έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιούνκερ, όσο και στην Ελλάδα, με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ.Καραμανλή και Κ.Σημίτη να αρνούνται ότι έχουν κάνει εκείνοι τέτοιου είδους δηλώσεις και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να «φωτογραφίζει» τον Κ.Καραμανλή.

Και για να θυμηθούμε λίγο και τι συνέβαινε ένα χρόνο πριν:

“George Papandreou, Greece’s prime minister, acknowledged to his fellow European Union leaders that the Greek public sector was riddled with corruption.” Financial Times, December 11 2009.
“Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, παραδέχθηκε ενώπιον των ηγετών της Ε.Ε. ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι διάτρητος από διαφθορά”, Financial Times,
11 Δεκέμβρίου 2009.

Υ.Γ.: Η εικόνα είναι από το AntiNews

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.