Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ξαφνικά γεμίσαμε ευχάριστες ειδήσεις στην οικονομία…


Ξαφνικά γεμίσαμε ευχάριστες ειδήσεις στην οικονομία. Ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος που μιλούσε (και ποντάριζε) πριν μερικούς μήνες για χρεοκοπία της Ελλάδας, ξαφνικά έβαλε το χαμόγελό του και μας αποθεώνει. Το Bloomberg, αλλά και διεθνείς οίκοι λένε ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι ελκυστικά και καλή επένδυση για το μέλλον. Τα spreads ξαφνικά πέφτουν κάθε μέρα και από 50 μονάδες. Η δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων πήγε εξαιρετικά καλά, το κράτος εισέπραξε 1,17 δισ. ευρώ με απόδοση 4,54% ενώ πριν ένα μήνα το επιτόκιο ήταν στο 4,82%. Η ελληνική κυβέρνηση μιλά για καλή πορεία της οικονομίας, ότι είμαστε στους στόχους και άλλα τέτοια.

Γίναμε… Δανία μέσα σε λίγες ημέρες ή μήπως η διπλωματία στη Νέα Υόρκη έπιασε τόπο; Από την άλλη, κυβερνητικό στέλεχος που δεν κατονομάζεται επισημαίνει ότι το 2013 η Ελλάδα θα μπορούσε να πάει σε παράταση της αποπληρωμής του δανεισμού εφόσον δεν μπορέσει να βγει στις αγορές. Μάλιστα λέει ότι ένα καλό spread θα ήταν κάτω από τις 400 μονάδες ώστε να δανειστεί η Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους και να πληρώνει το δάνειο της Τρόϊκας αφού δανείζεται με χαμηλότερο επιτόκιο. Φυσικά αυτό θα ήταν ευχής έργον.
Ωστόσο, λίγο οξύμωρο δεν είναι το όλο σκηνικό; Από τη μια να είναι ευχάριστες οι ειδήσεις, να ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές με την Εθνική μπροστάρη, κι από την άλλη παρασκηνιακά να λες ότι πάμε σε επιμήκυνση;
Δύο τινά συμβαίνουν; ‘Η ότι ήταν προαποφασισμένη όλη η διαδικασία. Δηλαδή να μπούμε στη μηχανισμό στήριξης, να πάρουμε δάνειο 110 δισ. και να πάμε σε νέο Μνημόνιο αφού ξέραμε από την αρχή ότι με τέτοια χρέη είναι αδύνατο να μπορούμε να πληρώσουμε.
Ή ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, οι ευχάριστες ειδήσεις είναι για τα μάτια του κόσμου και ότι και να κάνουμε θα πάμε σε νέο Μνημόνιο. Το ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ξαφνικά γεμίσαμε ευχάριστες ειδήσεις στην οικονομία…

  1. Ὁ/ἡ papailias γράφει:

    Οι ευχάριστες ειδήσεις είναι, απλά, προεκλογικές.

    Και το παιχνίδι αυτό σιγοντάρεται κι απ’ το διεθνές μαφιόζικο κατεστημένο…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.