Το ’πες, Γιωργάκη, το’πες…


Γράφει η Κουκίδα

Σας αναδημοσιεύουμε το άρθρο των “εγκυρότατων” Financial Times για την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γιωργάκης τον Δεκέμβριο (10/12/09) μετά την σύνοδο κορυφής του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες. Η είδηση δεν είναι η αναφορά του στην διαφθορά, αλλά το ότι ακόμα και τότε απέκλειε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο ΔΝΤ και να πάρει σκληρά μέτρα. Σημειώνομε ότι η συνέντευξη δόθηκε 2 μήνες ΜΕΤΑ τις εκλογές και την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 13%!!! Απολαύστε:

” Τους άξονες στους οποίους θα βασιστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας, με βασικό καταλύτη την πάταξη της συστημικής διαφθοράς,περιέγραψε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διήμερη σύνοδο του Εurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η χώρα θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας όμως ότι “η Ελλάδα έχει διαφορετικά προβλήματα από αυτά της Ιρλανδίας“.

“Το βασικό μας πρόβλημα είναι η συστημική διαφθορά. Θα πάρουμε σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι απέναντι στον μισθωτό και τον συνταξιούχο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Ακούω και διαβάζω για άμεσα μέτρα που θα πάρουμε. Πρόκειται για φλυαρίες. Ούτε έχουμε σχέδια για παρόμοια μέτρα και ούτε θα πάρουμεΟι αλλαγές θα πονέσουν αυτούς που πρέπει να πονέσουν. Δεν θα πειράξουν τους μικρούς και τους μεσαίους“, πρόσθεσε.

“Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού και δίνω μάχη για να μη φτάσουμε εκεί. Αν ήμασταν στο χείλος του γκρεμού, θα κόβαμε τους μισθούς στη μέση.Πρέπει να τελειώσει αυτή η φιλολογία περί μέτρων“, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, διέψευσε τα σενάρια περί προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έθεσε το πρόβλημα της Ελλάδας στους Ευρωπαίους εταίρους με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένη στόχευση. “Βασικό στοιχείο είναι ότι αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλά από τα προβλήματα της χώρας είναι εσωτερικά και δεν σχετίζονται με την κρίση, απλώς η κρίση τα οξύνει, δίνοντας το παράδειγμα της ανταγωνιστικότητας και της διαφθοράς. “Τα νοσοκομεία έχουν τεράστια διαφθορά. Ο ΟΟΣΑ λέει ότι κοντά 5 δισ. χάνονται από τη διαφθορά. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι δικό μας πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε”, επισήμανε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, τόνισε ότι θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. “Θα εξυγιάνουμε τον τόπο ξεκινώντας από την ίδια την πολιτική ζωή“, ανέφερε. 

Βασικός στόχος της κυβέρνησης, τόνισε, είναι “να γυρίσουμε την οικονομία σε άλλη αναπτυξιακή πορεία”, με άλλες πολιτικές και με καλύτερη αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού της χώρας, με στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, στην ποιοτική γεωργία και στην πράσινη ανάπτυξη. ”

Κατίνα το παπούτσι…

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Το ’πες, Γιωργάκη, το’πες…

  1. Ὁ/ἡ papailias γράφει:

    Αυτό, που ξεχνούν οι “αδιάφθοροι” πολιτικοί μας είναι να πως “το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι”!…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.