Θα πάρει και βραβείο…


Γράφει η Κουκίδα

Μετά τον Γιώργο (Παπανδρέου) ήρθε η σειρά του έτερου George (Παπακωνσταντίνου) να βραβευθεί ως «Ευρωπαίος της Χρονιάς» και «Πολιτικός της χρονιάς» για την επιτυχία του να εξαφανίσει την μεσαία τάξη μέσα σε 1 μόλις χρόνο. Θα πάρει έπαθλο για την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε ως «καταστροφική» μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Η αρμόδια επιτροπή που επέλεξε τους υποψηφίους, αναφέρει για τον Παπακωνσταντίνου ότι «έχει κερδίσει τον σεβασμό των ομολόγων του υπουργών Οικονομικών και των αγορών, ως ο άνθρωπος που μάχεται τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας» και συμπληρώνει πως «χωρίς αυτόν η δοκιμασία της Ελλάδας και της ευρωζώνης θα ήταν χειρότερη».

Μπορούμε να διαλέξουμε την κουρτίνα δύο και να περάσουμε την δοκιμασία χωρίς αυτόν; Οι ξένοι μπορεί να θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα πέσει πριν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της. Γι αυτό πέσανε με τα μούτρα να δίνουν βραβεία, να κατεβάζουν τα σπρεντ και να δημοσιεύουν μελέτες από οίκους αξιολόγησης (αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία) ότι η οικονομία σκίζει. Η πλάκα είναι, ότι ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου άρχισε να πιστεύει ότι έχει μεγαλουργήσει. Μόνο που στο γιούρογκρουπ,  τρώει και τις σφαλιάρες του για τα εγκληματικά του λάθη… Και τί θα γίνει αν έρθει και η σφαλιάρα από τον λαό;  Θα πάρουν τα βραβεία τους και θα μεταναστεύσουν  στις χώρες που τους βραβεύουν;

ΥΓ : Συνυποψήφιοι του Παπακωνσταντίνου είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΚΤ  Jean-Claude Trichet , ο πρόεδρος της Ε.Ε. Herman Van Rompuy , η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας κ. Herta Müller  και η ομάδα της Εθνικής Ισπανίας η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Viva Εspania! Τουλάχιστον αυτοί πραγματικά κέρδισαν κάτι και έδωσαν λίγη χαρά στους επίσης πολύπαθους Ισπανούς.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.