Εκδήλωση για τον αδικοχαμένο Αριστοτέλη Γκούμα


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» προς τιμήν του συμπατριώτη μας εθνομάρτυρα, Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε από ομάδα Αλβανών σοβινιστών στις 12 Αυγούστου 2010 επειδή μιλούσε ελληνικά.
Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κατάμεστη από Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του αδικοχαμένου.Στην αρχή της εκδήλωσης, αντί τοποθέτησης από την Ένωση Χειμαρριωτών, προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις των γονέων και του αδερφού του φονευθέντος. Τα απλά λόγια και ο πόνος της οικογένειας συγκίνησαν όλο το ακροατήριο. «Σκότωσαν το παιδί μου επειδή μιλούσε ελληνικά.. του είπαν γιατί μιλάς ελληνικά και αυτός είπε “είναι η γλώσσα της μάνας μου”. Δεν έγινε καυγάς, αν είχε γίνει καυγάς ήταν τόσα παιδιά Χειμαρριώτες εκεί που θα τους τελείωναν.. η αστυνομία ήξερε, τους είχαν ειδοποιήσει αλλά δεν είχαν λάβει μέτρα.. » λέει μεταξύ άλλων ο πατέρας ενώ ο αδερφός τονίζει πως «εμείς Έλληνες είμαστε Έλληνες θα πεθάνουμε, θέλουνε δεν το θέλουνε οι Αλβανοί μια ζωή Έλληνες θα είμαστε».Όλες οι ομιλίες που ακολούθησαν, είχαν κοινή συνισταμένη την ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για την προστασία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ο Μιχάλης Παντούλας, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τα ζητήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες τόσο στις πατρογονικές τους εστίες όσο και στην Ελλάδα.Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης – Βουλευτής Ροδόπης της Νέα Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης στην Βόρειο Ήπειρο ως ασπίδα κατά των προσπαθειών αφελληνισμού.Ο Μάκης Βορίδης, Βουλευτής Υπ. Αττικής του ΛΑΟΣ, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του βορειοηπειρωτικού ζητήματος στην διμερή ατζέντα Ελλάδας και Αλβανίας, την επιτακτική υποχρέωση του εθνικού κέντρου για την προστασία της μειονότητας με την άσκηση μίας λιγότερο ανεκτικής πολιτικής απέναντι στην Αλβανία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του Σταύρου Λυγερού και του Χρύσανθου Λαζαρίδη οι οποίοι ανέπτυξαν συγκεκριμένες θέσεις για τα πλαίσια στα οποία πρέπει να κινούνται τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.Ο Δήμαρχος της Χειμάρρας και πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες αναφέρθηκαν στην δολοφονία του Αριστοτέλη τονίζοντας πως δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά την κορυφή του παγόβουνου του αλβανικού σοβινισμού ο οποίος καλλιεργείται κυρίως στους νεαρούς Αλβανούς.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.