Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μας κάνει όλους φτωχούς για να γλιτώσει


Γερό ψαλίδι στους μισθούς των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, ετοιμάζει η κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο έκανε το σόου με τη δημοσιοποίηση των μισθολογικών καταστάσεων. Βάζοντας τον κόσμο να χαζεύει από την… κλειδαρότρυπα των ΔΕΚΟ και να ακούει για υψηλούς μισθούς ενώ αυτός πεινάει, προσπαθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα κοινωνικό μέτωπο κατά των υπαλλήλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων. Ετσι, οι πολίτες θα «εκπαιδευτούν» ώστε να αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σαν τους λεπρούς της Σπιναλόγκα.

Το να παίρνει κάποιος με 150-20 χρόνια υπηρεσία 30-35 χιλιάδες ευρώ το χρόνο είναι περίπου «έγκλημα» καθοσιώσεως για τους υπόλοιπους που ζουν με 550 ευρώ το μήνα. Κι αντί να προσπαθήσουν οι δεύτεροι να γίνουν σαν τους πρώτους, το κράτος αποφασίζει να τους κάνει όλους φτωχούς για να γλιτώσει.

Αφού τους τάϊσε τόσα χρόνια με επιδόματα και κρυφές υπερωρίες, έρχεται τώρα να τους πει ότι κόβονται όλα. Διότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έφτιαξε κατά κύριο λόγο τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ και τώρα «θα τους πάρει και θα τους σηκώσει». Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι γενναίες περικοπές επιδομάτων και υπερωριών που μπορεί να φτάσουν έως και το 30% του συνολικού μισθού που παίρνουν τώρα οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Μάλιστα, το τεστ αυτό θα αποτελέσει και γερή πρόβα για όσα θα ακολουθήσουν στο ευρύτερο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο. «Τα σωστά εργασιακά δικαιώματα με τις λογικές αμοιβές -και όχι με αμοιβές που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνικά πραγματικότητα, ειδικά σήμερα-  δεν πρόκειται να τα χάσουν οι εργαζόμενοι» είπε με νόημα ο κ. Πεταλωτής, ενώ πρόσθεσε ότι κύριος σκοπός είναι «να μη χάσει κανείς τη δουλειά του».

Για την ταμπακιέρα, τη λεηλασία των επιχειρήσεων αυτών, όχι από τους εργαζόμενους, δεν μιλάει κανείς.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.