Περίεργοι νυκτερινοί «επισκέπτες» σε στρατόπεδα


Προειδοποιητικοί πυροβολισμοί στην ΔΥΚ

Προβληματισμός επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις «περίεργες» προσεγγίσεις αγνώστων σε στρατόπεδα της περιοχής Αττικής, των οποίων οι κινήσεις δείχνουν ότι επιχειρούν να εισέλθουν λαθραίως αλλά μέχρι τώρα έχουν αποτραπεί, καθώς έχουν γίνει αντιληπτοί από τα εφαρμοζόμενα μέτρα ασφαλείας κι έχουν σπεύσει να εξαφανιστούν μέσα στην νύκτα.
Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στον Σκαραμαγκά και ειδικότερα στην περιοχή του στρατοπέδου της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, τις νυκτερινές ώρες, περίπολος αντιλήφθηκε μία μικρή ελαστική λέμβο η οποία προσέγγιζε στην ακτή του στρατοπέδου. Οι επιβαίνοντες χρησιμοποιούσαν κουπιά προκειμένου η προσέγγισή τους να μην γίνει αντιληπτή. Αρχικώς, οι άνδρες της περιπόλου θεώρησαν ότι επρόκειτο για βατραχανθρώπους της ΔΥΚ που πραγματοποιούσαν κάποια νυκτερινή άσκηση. Όταν όμως προσέγγισαν και η περίπολος εφάρμοσε τις διαδικασίες αναγνωρίσεως, οι άγνωστοι δεν απάντησαν, με αποτέλεσμα να ριχτούν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, όπως προβλέπεται από τις τυποποιημένες διαδικασίες. Αμέσως, οι άγνωστοι έθεσαν σε λειτουργία τον εξωλέμβιο κινητήρα κι έσπευσαν να απομακρυνθούν.
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις, παρατηρήθηκαν άγνωστοι οι οποίοι επεχείρησαν να εισέλθουν νύκτα σε στρατόπεδα, αυτή την φορά του Στρατού Ξηράς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, δίχως να αποκλείουν τίποτε, αρχής γενομένης από την εικασία ότι πρόκειται για άτομα τα οποία επιδιώκουν να εκθέσουν τις ένοπλες δυνάμεις, προβάλλοντας την «επιτυχία» τους έναντι των εφαρμοζόμενων μέτρων ασφαλείας. Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει εντύπωση, είναι ότι οι άγνωστοι δεν έχουν διστάσει να προσεγγίσουν και στρατόπεδα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως στην περίπτωση της ΔΥΚ.

εν κρυπτώ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.