Η νομιμοποίηση της «φιλικής χορηγίας»!


Νάτο που είχε δίκαιο ο Μαντέλης! Τα μαύρα από τη Μίζενς,  δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ούτε μαύρα, ούτε δωροδοκία. Ήταν απλά, μία προεκλογική φιλική χορηγία και ο άνθρωπος πρέπει να μην ενοχοποιείται, ούτε στη συνείδησή μας πια!

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, έχει  συγκεκριμένες αρχές και  νοοτροπίες! Από το δωράκι της 10ετίας του 80΄ και τις βίλλες που κτίζονταν  με δωρεές και δάνεια φίλων, περάσαμε στις φιλική προεκλογική χορηγία των 10ετιών 90΄και 2000. Και σήμερα ο εκ Πάρου αντ’ αυτού, υπερυπουργός κ. Ραγκούσης, αρχιτέκτων πολλών και ποικίλων νομοθετημάτων, νομοθέτησε και επισήμως την αλλοτρίωση των συνειδήσεών μας, εφόσον επιθυμούμε να εμπλακούμε στα κοινά της πόλης μας!

Θέλεις λέει να ασχοληθείς με τα κοινά του Δήμου σου και όχι κατ’ ανάγκην σε επίπεδο δημάρχου αλλά και απλού δημοτικού συμβούλου; Θα ξοδέψεις για την προεκλογική σου εκστρατεία το ανώτερο 2500 ευρώ. Πολύ σωστό μέτρο και προσωπικά το επικροτώ! Δεν μπορεί να στερείς από τα παιδιά σου μια περιουσία για να εκλεγείς, χωρίς να «προνοήσεις» το πώς θα την αποκαταστήσεις!

Ναι, όμως από τις 2500 ευρώ, μόνον τα 500 μπορεί να είναι τα δικά σου χρήματα, τα υπόλοιπα 2000  πρέπει να κατατεθούν από άλλους, από τρίτους, συγγενείς, φίλους και περιστασιακούς «φίλους». Βεβαίως, έβαλε και ένα πλαφόν στους χορηγούς μας, ώστε το ύψος της δωρεάς του ζεστού χρήματος ως δώρου, να μην υπερβαίνει τα 500 ευρώ, όσα δηλαδή ακριβώς βάζει και ο διεκδικών την εκλογή του υποψήφιος. Ομολογουμένως, επέδειξε μια πονοψυχιά για τους χορηγούς μας, για μην τους αδειάσει και την τσέπη!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πόση ηθική μπορεί να εμπεριέχει τούτη η δέσμευση; Γιατί να μην πρέπει, το κόστος της υποψηφιότητας να  το αναλαμβάνει αυτός που επιθυμεί αυτήν την τιμητική  διάκριση; Γιατί θα πρέπει εντελώς φαρισαϊκά να εγχειρούμε τα 300άρια ή και 500άρια στους φίλους μας, για να τα καταθέσουν εκείνοι «επωνύμως» στην τράπεζα; Κι αν δεν τους τα δώσουμε εμείς οι ίδιοι οι υποψήφιοι, ποιοί θα είναι οι γαλαντόμοι φίλοι μας για να μας τα χορηγήσουν και τι ενδεχομένως θα «περιμένουν» από την εκλογή μας;

Αυτονόητα ερωτήματα που μας βάζει μια κυβέρνηση, που υπέκλεψε με ασύστολα ψέματα την ψήφο μας πριν από ένα χρόνο, που κοινοποίησε τη «διαφθορά» μας  παγκοσμίως για να υποδηλωθούμε σύμφωνα με τις ορέξεις των παγκόσμιων κυβερνητών και που έρχεται τώρα και νομιμοποιεί τη «φιλική χορηγία» προς τους εν δυνάμει αιρετούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Ο Μαντέλης και όλοι όσοι τα έπιασαν φανερά ή κρυφά, τώρα δικαιώνονται και απαλλάσσονται!

Αφροδίτη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.