“Μετροσέξουαλ” Εθνική Φρουρά


Tου Ευστάθιου Παλαιολόγου

Πληροφορούμαι από φίλους, που την υπηρεσία τους προς την Πατρίδα επέλεξαν να την εκπληρώσουν μέσα από τις Καταδρομές, ότι αξιωματικός τους τιμωρήθηκε γιατί το τμήμα του αναφώνησε συνθήματα, κατά την διέλευση του στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Θα ήμουν ψεύτης αν σας έλεγα ότι εξεπλάγην. Κάθε άλλο! Καθόλου δεν με εκπλήσσει. Άλλωστε έχει ξαναγίνει, αν θυμάστε, όταν αξιωματικός των Καταδρομών φώναξε «Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι εμάς…» ενώπιον του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδος και χίμηξαν πάνω του τα «παλικάρια» της Προεδρικής Φρουράς να τον σωπάσουν… νόμιζαν.

Η προσπάθεια ευνουχισμού του αγωνιστικού πνεύματος και της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων της Κύπρου συνεχίζεται. Συνεχίζεται αλλά συναντά καθημερινά την αυξανόμενη αντίδραση του κόσμου. Ακόμα και ο σκύλος αντιστέκεται στον ευνουχισμό. Και όταν ένα ζώο αντιστέκεται στον σωματικό του ευνουχισμό, δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να υποκύψει στον πνευματικό. Αντιστέκεται!

Μου είπαν ακόμα για τα συναισθήματα τους καθώς βουβοί και σκυθρωποί περίμεναν την έναρξη του βηματισμού και την ανάταση που πήραν όταν αναφώνησαν «ΛΟΚ»! Αυτό όμως που εντυπωσίασε τους νεαρούς ήταν η αντίδραση του (λιγοστού εφέτος) κοινού που παρακολουθούσε. Όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού και παρότρυνσης. Γι αυτό έρχεται ο κόσμος να δει την παρέλαση. Για να του εξυψωθεί το ηθικό και για να πάρει δυνάμεις για συνέχιση του αγώνα που ο καθένας από το μετερίζι του δίνει για την Ελευθερία της Πατρίδας του.

Φυσικά κάποιος θα μου αντιτάξει ότι κακώς ένας επαγγελματίας αξιωματικός παρακούει σε ρητές διαταγές των ανωτέρων του. Συμφωνώ. Κακώς. Όμως, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές του «όχι-μάλιστα-διατάξτε». Σήμερα ο καθένας, από τον τελευταίο στρατιώτη μέχρι και τους αξιωματικούς, έχει άποψη, έχει κρίση, μόρφωση και ιδέες. Σήμερα τον υφιστάμενο σου δεν τον διατάζεις με τον βαθμό σου. Τον κερδίζεις με τις ικανότητες, την αξία και την προσωπικότητα σου. Ένας αγκυλωμένος και μονολιθικός προϊστάμενος, απομακρυσμένος και σε διάσταση με τους υφισταμένους του είναι από την φύση του ανίκανος να ηγηθεί. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να παραχωρήσει την θέση του σε άλλους πιο ικανούς από τον ίδιο.

Είμαι της άποψης ότι στην Κύπρο έχουμε αφθονία μονολίθων. Σε όλους τους τομείς. Και φυσικά στην ΕΦ, από το υπουργείο μέχρι και τα φυλάκια. Ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται την αποστολή τους και την κρισιμότητα της. Ή, ακόμα χειρότερα, που αντιλαμβάνονται αλλά επιλέγουν να παραμείνουν αδρανείς, εξυπηρετώντας ιδεολογικές ή κομματικές ατζέντες εις βάρος της Πατρίδας και του κυπριακού Ελληνισμού.

Περιμένω κάποιον να μου εξηγήσει πώς η μή αναφώνηση συνθημάτων συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην άμυνα της Πατρίδας. Φανταράκια γαλουχημένα με ψευδοδιεθνιστικές φανφάρες, σε μια μορφή «μετροσέξουαλ» Εθνικής Φρουράς δεν θα μπορέσουν ποτέ να πολεμήσουν. Εκτός και αν η ΕΦ δεν προορίζεται για πόλεμο!; Ωχ, είπα την λέξη «πόλεμος». Θα πέσουν πάνω μου οι εφτά πληγές του Φαραώ!

Κύριοι, αν την ΕΦ δεν την έχετε για να πολεμήσει τότε να την κλείσετε, να τελειώνουμε. Και αν τους στρατιώτες της δεν θέλετε να τους προετοιμάσετε για μάχη τότε να τους στείλετε σπίτι τους, και αυτούς και τους αξιωματικούς τους. Να ησυχάσουμε όλοι μας. Αλλά δεν το κάνετε. Που θα βρείτε μετά τους αποδιοπομπαίους τράγους στις επερχόμενες εθνικές τραγωδίες. Γι αυτό, δώστε στους αξιωματικούς και στους στρατιώτες μας τα εχέγγυα να εκπληρώσουν την αποστολή τους και μην προσπαθείτε να τους ισοπεδώσετε. Αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε τότε να φύγετε! Αυτός ο τόπος θέλει πατριώτες σε όλες τις θέσεις, εσείς μάλλον δεν είστε αρκετά.

http://www.enkripto.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.