“Άσε κάτω το ψωμί ρε…”


Πορεία σύγκρουσης και συγχρόνως αυτοκαταστροφής κυριαρχεί πλέον στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν μπει στα βαθιά του προεκλογικού αγώνα, επιλέγοντας την οδό των αλληλοκατηγοριών και όχι την προβολή των θετικών προτάσεών του.
Χθες, από την Λάρισα, ο πρωθυπουργός ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να εξαπολύσει πυρά και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του αρχηγού της Α. Σαμαρά, καταφεύγοντας σε εκφράσεις περί «μαγκιάς με κοντά ποδάρια» και ειρωνείες περί μαγικών συνταγών.
Οι προσωπικές αναφορές κυριάρχησαν και αυτή τη φορά, προδίδοντας ουσιαστικά την ανασφάλεια του κ. Παπανδρέου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς», είπε.
Την ίδια ώρα που ο ίδιος αρνείται να διεξαχθεί έρευνα για την οικονομία πέραν του 2007, κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι κρύβουν και δεν θέλουν την αλήθεια «για μικροκομματικούς λόγους και ξεχνώντας το συμφέρον της χώρας».
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε – ουσιαστικά σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις Γιουνκέρ – θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το Μνημόνιο αν είχαν προκηρυχθεί εκλογές έναν χρόνο νωρίτερα.
Τέλος, στην προσπάθειά του να απενοχοποιήσει την περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν», επανήλθε διαβεβαιώνοντας ότι πράγματι υπάρχουν λεφτά και αυτά θα βρεθούν από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την περιστολή των δαπανών.
Έτσι, με ανάγκασε ο πρωθυπουργεύων Γιώργος Παπανδρέου να θυμηθώ μία παλιά Ελληνική ταινία, στην οποία κάποιο μέλος της οικογένειας (μονίμως χωρίς εργασία) πήρε το ψωμί για να φάει. Βλέποντάς τον ο μεγαλύτερος αδελφός (ο οποίος και εργαζόταν για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας), του πήρε το ψωμί από το χέρια λέγοντάς του: “Άσε κάτω το ψωμί ρε…”.
Κύριε Παπανδρέου, δυστυχώς, κάποιος επιτέλους σε αυτή την καταληστευμένη χώρα πρέπει να σας το πει και σε εσάς αυτό το “άσε κάτω το ψωμί ρε”… Δεν σας ανήκει, αγαπητέ… Απλά, δεν δικαιούστε ούτε ένα ψίχουλο από αυτό. Η δημόσια περιουσία δεν είναι κτήμα σας για να την ξεπουλήσετε (αλά fast track ή “γρήγορη αρπαγή”) στους γνωστούς, στους φίλους και σε εκείνους που “δεν χρωστάτε”. Τέλος…
Κι εσείς συμμετείχατε, κύριε Παπανδρέου σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κι εσείς ανήκετε στην παρέα του αντιπροέδρου σας που ομολόγησε πως “μαζί τα φάγαμε” (σε μία ακόμη άθλια προσπάθειά του να ορίσει συνενόχους τους πολίτες στην κατ’ εξακολούθηση κλοπή του δημόσιου πλούτου). Κι εσείς, κύριε πρωθυπουργεύοντα ταξιδευτά μας, τουλάχιστον γνωρίζατε -αν δεν φάγατε- ποιοί έτρωγαν. Και από τη στιγμή που ΔΕΝ τους καταγγέλετε, από τη στιγμή που ΔΕΝ τους οδηγείται στην Δικαιοσύνη και στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, συγκαταλέγεστε στους συνενόχους της κλοπής….
Οπότε, κύριε Παπανδρέου, “άσε κάτω το ψωμί ρε”… θα σου επαναλάβω. Γιατί αυτό το “ψωμί” δεν είναι δικό σου. Γιατί γι αυτό το ψωμί ΠΟΤΕ δεν δούλεψες για να το φέρεις στο σπίτι που λέγεται Ελλάδα. Γιατί αυτό το ψωμί δεν είναι κληρονομιά, όπως κληρονόμησε το όνομά σου…
Κατάλαβες κύριε Παπανδρέου; Τα λεφτά που υπάρχουν στην δημόσια περιουσί ΔΕΝ δικαιούσαι να τα αγγίξεις, παρά μόνο εάν προσθέσεις και άλλα σε αυτά… Δεν εκλέχθηκες για να πάρεις, αλλά για να δώσεις. Εάν δεν έχεις να δώσεις (έστω και τα ονόματα των κλεπτοκρατών που σίγουρα γνωρίζεις, εκτός και αν έχεις ασθενή λανθάνουσα μνήμη ή επιδιώκεις το “ακατολόγιστο”) στον λαό, τότε μπορείς να φύγεις. Τα “fast track” και τα άλλα που προωθείς για ξεπούλημα περιουσίας και εθνικής γης, αγγίζουν πλέον κακουργηματικές πράξεις στις οποίες θα κληθείς λίαν συντόμως να απολογηθείς.
Και καλό θα ήταν, να γνώριζες Γιωργάκη, πως πάντα υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα να μην προλάβεις να απολογηθείς ή και να μην προλάβεις το νυχτερινό αεροπλάνο…

Κωνσταντίνος

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.