Ξαναέβγαλαν τασάκια στα εστιατόρια!


Αντάρτικο από τους καταστημάρχες

Αποφασισμένοι να μην εφαρμόσουν άμεσα τον αντικαπνιστικό νόμο, ακόμη κι αν χρειαστούν να δουν τα καταστήματά τους να κλείνουν, εμφανίζονται οι εστιάτορες και επανέφεραν από σήμερα τα τασάκια στα τραπέζια.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δεχτούμε τις συνέπειες του νόμου και την Τρίτη να έρθουν και να πάρουν τα κλειδιά», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τσάκος και πρόσθεσε: «Ας αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για το κλείσιμο και την οδήγηση των εργαζόμενων στην ανεργία. Δεν είναι δυνατόν ο ένας υπουργός να υπογράφει για την καλλιέργεια και την εισαγωγή καπνού και ο άλλος να ζητάει από μένα, τον εστιάτορα, να προστατεύσω την υγεία των πολιτών». «Οι εστιάτορες δεν είναι αντίθετοι στον αντικαπνιστικό νόμο επί της αρχής του. Η αντίθεσή μας, επισήμανε, έγκειται στη χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί να εφαρμοστεί, καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει περισσότερο την Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ.Τσάκος.

Τόνισε, ακόμη, ότι «τη στιγμή που στην αγορά δεν κινείται τίποτα και οι ακάλυπτες επιταγές αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ, δεν γίνεται να εφαρμόζεται ένας νόμος που οδηγεί εκατοντάδες καταστήματα σε κλείσιμο και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε η πτώση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης πριν την εφαρμογή του νόμου κινούνταν μεταξύ 30 έως 50%, ενώ μετά την ψήφιση του αντικαπνιστικού νόμου η πτώση φτάνει το 70 με 80%.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών, τα καταστήματα εστίασης οδηγούνται σε λουκέτο με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Η Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε ύστερα από πολύωρη σύσκεψη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, να άρει μονομερώς την απαγόρευση του καπνίσματος, αν μέχρι χθες η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην ανάκληση του μέτρου. Παράλληλα ζητούσε να καλέσει η κυβέρνηση την Ομοσπονδία σε συζήτηση για την εξεύρεση από κοινού λύσης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας δηλώνει αμετακίνητο και τονίζει ότι ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί. «Ο νόμος που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή αλλάζει αντιλήψεις και νοοτροπίες. Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας» τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης. Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.