Τσόντα για Κυβέρνηση…


Της Τζένης Κ.

Τελικά, εκείνο το εξώφυλλο του «Π» (15/7) που, κατόπιν της δέουσας καλλιτεχνικής επεξεργασίας,  παρουσίαζε την Ντόρα Μπακογιάννη ως βρεφοκρατούσα Παρθένο Μαρία, μπορεί να έτυχε κάκιστης υποδοχής από το χριστιανικό ποίμνιο, αποδείχτηκε ωστόσο πολύ προφητικό. Τόσο προφητικό ώστε να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο δημιουργός του είχε θεόσταλτο όραμα. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός πως η επίσημη ανακοίνωση για τη δημιουργία του νέου κόμματος της εριτίμου θυγατέρας Μητσοτάκη θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου ήτοι των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου ανήμερα; Για όσους δεν έχουν πολλές γνώσεις περί του εορτολογίου, να αναφέρουμε ότι εκείνη την ημέρα γιορτάζουν οι ανύπαντρες (παρθένοι) Μαρίες… Ως εκ θαύματος λοιπόν, και στο εξώφυλλο εκείνο του «Π» που σατίριζε την προσπάθεια της Ντόρας να επαναπροσδιοριστεί ως νέο και άφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική (να λάμψει δια της πολιτικής της παρθενίας) ο συνοδευτικός τίτλος ήταν: «Η παρθένος σήμερον…»

Σε συνέντευξη που έδωσε στη χθεσινή «Καθημερινή» η ανεξάρτητη βουλευτής της Ν.Δ. προανήγγειλε τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα του οποίου θα ηγείται, στις 21 Νοεμβρίου. Αποκαλύπτοντας μάλιστα με πρωτοφανή αφέλεια τον απροσμέτρητο καιροσκοπισμό της και την άπατη φιλοδοξία της, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «κόμμα διαμαρτυρίας» (προς Θεού, υφίσταται κάποιος λόγος διαμαρτυρίας;) αλλά για έναν «εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο»… Θα το ανοίξει δηλαδή το μαγαζάκι, σε καλό γωνιακό σημείο, ένεκα που διαθέτει και τα φράγκα…, για να το μοσχοσυγχωνεύσει αργότερα, με το ισχυρότερο πολιτικό πολυκατάστημα. Κλασικές νεοφιλελεύθερες τακτικές. Σιγά, μην καταδεχτεί, κοτζαμάν κόρη (έκπτωτου) επιτίμου, να παίξει μοναχικά με τα μονοψήφια ποσοστά της στο περιθώριο των εξελίξεων. Θα προτιμήσει να αποτελέσει αλαζονικό μπάλωμα αποδυναμωμένων πολιτικών δυνάμεων, τσόντα για Κυβέρνηση. Προσαρτώντας την «επί τοις εκατό» αποικία ψηφοφόρων που θα τσιμπήσει και θα την ακολουθήσει στη μητροπολιτική κομματική δύναμη της εποχής, θα εξασφαλίσει μία σούπερ θέση στην όποια ηγεσία. Αυτό θα πει οξυδέρκεια και διορατικότητα. Να είσαι σε θέση να διαβλέψεις την επερχόμενη ανεπάρκεια των πάλαι ποτέ «μεγάλων» και να μπαίνεις στο παιχνίδι ως ενισχυτής, ως από μηχανής βιταμίνα, ως τσόλι που θα συμπληρώσει τον ποδόγυρο του μελλοντικού κυβερνητικού πρετ- α- πορτέ…

Άρον τα πρόβατά σου Ντόρα και περιπάτει. Η διορατικότης σου σέσωκέ σε…

Εφημερίδα: το ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.