Μαθητέμποροι στα σχολεία!


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ το θέμα, ήταν καιρός να βγει στον “μολυσμένο” αέρα και το’ βγαλε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος. Με χειροπιαστή την καθηγητική αλητεία (της πλειοψηφίας), σε επίπεδο Μ. Εκπαίδευσης. Ακούσαμε τον διορισμένο μαθητέμπορα να πασάρει τον μαθητή ΤΟΥ στον λυκειάρχη-αδερφό του (οικογενειακή η αρπαχτή) κι από ‘κει στην καθηγήτρια με τη βαριά προφορά και το…κασέ των 20 (μαύρων) ευρώ την ώρα.

ΚΑΝΕΙ τσακωτούς η (κρυφή) κάμερα τους χυδαίους…εργασιομανείς «επί το έργον», απαθανατίζει (και δεν μας αποκαλύπτει) τη φάτσα τους, καταγράφει την ένοχη φωνή τους κι αυτοί αντιδρούν. Ως γνήσιοι…εκπαιδευτικοί, ως δειλοί άντρες μπροστά στον κίνδυνο, ως ψεύτες μπροστά στην αλήθεια.

ΑΥΤΑ τα λίγα είδε ο τηλεθεατής. Τα άλλα τα ζει ο γονιός που τον μαδάνε για το ιδιαίτερο της αποστήθισης και, βέβαια, τα φαντάζεται ο πολίτης που ανέχεται, η Πολιτεία που «κοιμάται» και το Υπουργείο που καμώνεται πως «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».

ΠΑΡΩΝ και ο…αντιπρόεδρος (της ΟΛΜΕ) στο πάνελ. Με το (αναίτιο) γέλιο του, με την αγωνία μη δεν εκπροσωπήσει επάξια τον κλάδο και δεν τον…τιμήσει με την ψήφο του και, βέβαια, με επωδό εκείνο το τερατώδες περί «συντριπτικής πλειοψηφίας που…δεν κάνει ιδιαίτερα». Κι αυτός «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει», σαν να μην έφτασε στη μύτη του η μπόχα. Δεν ξέρει ο κ. Αντιπρόεδρος πως στα διαλείμματα κλείνονται εμπορικές συμφωνίες και τμήματα για το καλοκαίρι. Πως ο…ιδιαιτεράκιας ξεπουλιέται «γλιστρώντας» τα θέματα στον μαθητή ΤΟΥ, με το κόλπο του τεστ και του SOS. Πως ο γονιός θέλει τον «προστάτη» του παιδιού του μέσα στο (δημόσιο) σχολείο για τις «κακοτοπιές» και τον εξασφαλίζει αγοράζοντας γνώση(;) και τον…ίδιο.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον χαμογελαστό, λαλίστατο (και ψευδόμενο) Αντιπρόεδρο, νόμιμοι φροντιστές. Με έξοδα (νόμιμη στέγη, προσωπικό, αποδείξεις, ΦΠΑ…), με νόμιμα έσοδα και μακριά από τυχοδιωκτισμούς. Προσδοκούν εγγραφές χωρίς εκβιασμούς και πληρώνουν φόρους. Δεν είπαν ψέματα, δεν προσποιήθηκαν, ωστόσο, δεν…προώθησαν την αλήθεια και το δίκιο τους. Γιατί; Δεν τους το επέτρεψε ο ευτραφής εκπρόσωπος των «τοις ‘κείνων (των γονιών) χρήμασι τρεφομένων».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.