Τη διάλυση του ΔΝΤ επιδιώκει ο πρόεδρος της Τσεχίας!


Ο τσέχος πρόεδρος Βάκλαβ Κλάους, πρώην φιλελεύθερος οικονομολόγος, εξαπέλυσε χθες από την Πράγα σοβαρές επικρίσεις κατά του ΔΝΤ, το οποίο κατά δήλωσή του θα επιθυμούσε «να διαλύσει, ή να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων». «Είμαι πεπεισμένος πως το ΔΝΤ θα πρέπει να διαλυθεί, ή να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων, το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Κλάους, διαπρύσιος αντίπαλος της οικονομικής επιτήρησης.

«Ελπίζω να μου επιτρέψετε να πω κάτι επικριτικό και πολιτικός ανορθόδοξο: θεωρώ το ΔΝΤ ως ένα βάρβαρο απομεινάρι της κεϋνσιανής εποχής και του καθεστώτος της σταθερής ισοτιμίας», τόνισε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο τσέχος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Κλάους, το ΔΝΤ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των μέτρων που θέτει σε εφαρμογή. «Εάν εξακριβωθεί πως οι προτάσεις, ή οι πρωτοβουλίες του, είναι σφαλερές, κάτι που εύκολα μπορεί να συμβεί, ποιος θα είναι υπεύθυνος. Σαφώς όχι το ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Γνωστός για τα ευρωσκεπτικιστικά του αισθήματα ο Κλάους δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και κατά του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

«Η θέσπιση ενός ενιαίου νομίσματος και μίας ενιαίας ισοτιμίας για 16 οικονομίας, που διαφέρουν σε πολλά επίπεδα, δεν ήταν μία λελογισμένη λύση», τόνισε ο Κλάους, για τον οποίον το ευρό «μπορεί μεν να ξεπεράσει την παρούσα οξεία κρίση του», αλλά η «μακροπρόθεσμη κρίση του μέλλει να συνεχισθεί».

«Πρόκειται να πληρώσουμε ένα πολύ υψηλό τίμημα για τη συνέχεια αυτής της εμπειρίας. Εμείς, που ζούμε στην Ευρώπη, είμαστε καταδικασμένοι, όπως και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ζούμε σε μία εποχή καχεκτικηής οικονομικής ανάπτυξης, εάν όχι μίας τελμάτωσης», τόνισε εμφατικά ο Κλάους.

I-Reporter.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.