Έρχονται 300.000 απολύσεις…


Γράφει η Κουκίδα

Tα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης αποκαλύπτει το σημερινό «Ποντίκι». Επισήμως ανακοινώνουν μέτρα (άνευ ουσίας) κατά της ανεργίας και από την άλλη έχουν δεσμευθεί για 300.000 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέχρι το 2013. Όλα αυτά εν όψει του νέου μνημονίου για το οποίο η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ προκειμένου να εξασφαλίσει, πριν αρχίσουν να σκάνε τα μεγάλα κανόνια και αγριέψουν πάλι οι αγορές.

Όσο για την αποχώρηση των Καταριανών από τον Αστακό, σας το λέγαμε. Τότε που βγήκε ο George από το Αμέρικα και

ανακοίνωνε πανηγυρικά την υπογραφή συμφωνίας με το Κατάρ, ύψους 5 δισεκατομμυρίων, εμείς γράφαμε ότι όλες οι συμφωνίες με τους Άραβες είναι μη δεσμευτικές και ότι οι Άραβες έχουν το δικαίωμα να την κάνουν γυριστή ανά πάσα στιγμή επιθυμήσουν. Όπερ και εγένετο.

Εμ έχουν προϊστορία σε αυτά οι Καταριανοί που φαίνεται πως έχουν βαρεθεί να τους βλέπουν οι δυτικές υπερχρεωμένες χώρες ως μηχανές με χρήμα και άνευ φαιός ουσίας. Έριξαν ένα «δεν είναι συμφέρουσα η επένδυση» στα μούτρα της κυβέρνησης και έγιναν Λούηδες. Εμείς ελπίζουμε να μην χρεωθούμε και αυτή την μαύρη τρύπα στα έσοδα…

topontiki

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.