Οι κακοί σύμβουλοι (φόβος και μίσος).


Γράφει η Ιδεοπηγή

Όλοι σχεδόν (πλην κομματόσκυλων) μιλάμε για ανάγκη αλλαγής του σάπιου οικονομοπολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια και παρέσυραν τους πολίτες δυστυχώς αποδείχτηκαν ψεύτικα και δημαγωγικά.

Ας θυμηθούμε μερικά: «Αλλαγή εδώ και τώρα» Α. Παπανδρέου.

«Εδώ και τώρα απαλλαγή» Κ. Μητσοτάκης.

«Εκσυγχρονισμός» Κ. Σημίτης.

«Σεμνά και ταπεινά» «επανίδρυση του κράτους» Κ. Καραμανλής.

«Συμμετοχική δημοκρατία» «λεφτά υπάρχουν» Γ. Παπανδρέου.

«Ελλάδα των αξίων και αξιών» Α. Σαμαράς.

«Ρήξη και ανατροπή» Γ. Καρατζαφέρης.

Όλοι μαζί «εν χορώ» «κάθαρση», «διαφάνεια», «αξιοκρατία».

Η σημερινή μας κατάσταση και μόνο αποδεικνύει την αναξιοπιστία των πολιτικών μας ηγετών.

Η επικρατούσα νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασπάζονται εκτός της κυβέρνησης και άλλα κόμματα τρομοκρατεί τους πολίτες (παντοδυναμία των αγορών, σπρεντς, ανεργία, χρέος κτλ) έτσι ώστε υπό το κράτος του φόβου να μη διαμαρτύρονται οι πολίτες και η επερχόμενη αλλαγή να είναι ήπια και ελεγχόμενη απ’ τα κέντρα εξουσίας.

Στον αντίποδα οι μαχόμενοι τις νεοφιλελεύθερες λογικές και τη νέα τάξη αποτελούνται  από ένα συνονθύλευμα πατριδοκάπηλων, φασιστοειδών, αρχαιοελληνολατρών και μερικών γραφικών τύπων που με πρόσχημα τον πατριωτισμό αποπροσανατολίζουν τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν να κινηθούν και να οργανωθούν για την εξεύρεση λύσης των όντως δύσκολων προβλημάτων της χώρας.

Υπάρχουν πολλοί απογοητευμένοι απ’ τους πολιτικάντηδες και επιζητούν μια γνήσια πατριωτική κίνηση για να την πλαισιώσουν. Πιστεύω δεν θα αργήσει να εμφανιστεί.

Η λύση είναι καθαρά πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.

Οι πατριδοκάπηλοι και τα φασιστοειδή εκμεταλλευόμενοι το όντως οξύτατο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες επιδιώκουν να σπείρουν το μίσος για τους ξένους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Άλλο πράγμα όμως η πίεση για εξεύρεση λύσης στο πράγματι οξύ πρόβλημα και άλλο η αποδοχή ότι πρέπει να τους μισήσουμε.

Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών και μάλιστα μουσουλμάνων μπορεί να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στη χώρα.

Οι μουσουλμάνοι ωθούμενοι απ’ τους κατά τόπους αρχηγούς τους που είναι συνήθως σκληροπυρηνικοί και φονταμεταλιστές θα επιδιώξουν (στην αρχή αμυνόμενοι) να συγκρουστούν με τα φασιστοειδή, τους πατριδοκάπηλους και όσους έχουν παρασύρει με απρόβλεπτες εξελίξεις. Ήδη κάποια τέτοια επεισόδια έχουν γίνει σε μικρό βέβαια και ελέγξιμο προς το παρόν βαθμό. Οι τραυματισμοί Ελλήνων και αλλοδαπών ίσως αύριο γίνουν δολοφονίες.

Τα μέχρι πρότινος βίαια επεισόδια μεταξύ των αλλοδαπών (είχαμε και νεκρούς) μας δείχνουν την ροή των εξελίξεων.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι το εξουσιαστικό σύστημα υποθάλπει ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί για αυτές τις εξελίξεις.

Ο «εποικισμός» (η λέξη ειπώθηκε από ανώτατο δικαστή σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας) της χώρας από λαθρομετανάστες και μάλιστα μουσουλμάνους των οποίων η γνώμη για τη Δύση δεν είναι και η καλύτερη αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες ή μάλλον η μέγιστη πλειοψηφία τους δεν φταίνε, φταίει το Ελληνικό κράτος και τα κυκλώματα που μας τους φορτώνουν.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ίσως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Οι φίλοι αρχαιοελληνολάτρες πολλοί εκ των οποίων είναι σοβαροί και μορφωμένοι άνθρωποι προσπαθούν να διαδώσουν τις αξίες, τη σκέψη και τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας. Αυτές οι προσπάθειες είναι χρήσιμες και ανήκουν στο πεδίο της «εν γένει» παιδείας. Τα πλεονεκτήματα που δίνει στο λαό η παιδεία δεν χρειάζονται ανάλυση και δεν αμφισβητούνται.

Οι προτάσεις όμως μερικών για επαναφορά της δωδεκαθεϊστικής θρησκείας και επαναφοράς του τρόπου ζωής των αρχαίων Ελλήνων είναι εξωπραγματική. Η λογική ότι έτσι θα μεγαλουργήσει και πάλι το έθνος δεν στέκει. Το έθνος μεγαλούργησε και σαν χριστιανικό (1821, 1912-13, 1940).

Η επανάληψη της ιστορίας δεν γίνεται και αν γίνει θα είναι φάρσα.

Για τους γραφικούς δεν χρειάζεται σχόλιο.

Συμπερασματικά η μετάλλαξη της κοινωνίας με φοβικά σύνδρομα και μίσος δεν γίνεται προς το καλύτερο.

Η αλλαγή του σημερινού συστήματος που επέφερε δεινά στον τόπο οφείλει και πρέπει να γίνει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πολιτικές πράξεις, συγκροτημένα και σχεδιασμένα για το καλό όλων. Οι πολιτικές ζυμώσεις και η ανάδειξη νέων, άφθαρτων και πατριωτών ηγετών που θα αλλάξουν το πολιτικό σύστημα στηριζόμενοι στο λαό και όχι σε συμφέροντα θα μας ανοίξει τον δρόμο για το αύριο. Ας προσπαθήσουμε να γίνει ο καθένας στο χώρο που ζει και δραστηριοποιείται.

ideopigi

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.