Αφήνουμε τις διαφορές μας και κοιτάμε το…περιβάλλον


Η κυβέρνηση του στρουμφοχωριού είναι εδω και κάνει έργο…

Εδώ η Ελλάδα χάνεται κι αυτός σώζει το περιβάλλον

Ελλάς-Τουρκία μαζί για το κλίμα!!!!

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, άρχισε στη Βουλιαγμένη η διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, ανάμεσά τους και του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ενωμένες μπροστά στην κλιματική αλλαγή και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας. Υπογράμμισε επίσης πως μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί η φωνή της Μεσογείου, τονίζοντας πως ο δρομος της συνεργασίας είναι μόνος αποτελεσματικός και κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου «να δούμε τα επόμενα βήματα δουλεύοντας όλοι μαζί σαν μία περιφέρεια». «Στόχος», σημείωσε, «είναι να ακουστεί η φωνή της Μεσογείου στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Κανκούν του Μεξικού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην παρουσία του Τούρκου ομολόγου του, υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δύο γειτονικές χώρες δείχνουν ότι μπορούν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Σκοπός της διάσκεψης είναι να συμβάλει στην αναγκαία όσμωση μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και ΜΚΟ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να αναδειχθούν οι προτεραιότητες των «πρότζεκτ» που θα δώσουν ώθηση στο νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε “να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μία Μεσόγειο ειρηνική και ευημερούσα, προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής”.

Εκτός του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Μάλτας και της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και πολλοί υπουργοί από Αλβανία, Κύπρο, Αίγυπτο, ΠΓΔΜ, Ιταλία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Συρία, Τυνησία.

Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν

Την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή 22 συμφωνιών σε διάφορους τομείς, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας Παπανδρέου και Ερντογάν, σήμερα, σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί να γίνει στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

protothema

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.