Η τρόικα στηρίζει τον Παπανδρέου και καθυστερεί… εξελίξεις


Με διαρροές για πιθανές διπλές εκλογές, το Μαξίμου κατάφερε να “πείσει” την τρόικα ώστε να αναβληθούν σειρά ανακοινώσεων γύρω από την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας. Ανακοινώσεις που φέρνουν νέα μέτρα και τα νέα μέτρα -προ εκλογών- θα έστελναν τον Γιώργο εκτός κυβέρνησης και ίσως… εντός Κορυδαλλού!
Προκειμένου λοιπόν να μην “χάσει” τον Γιώργο (και που να βρει άλλο για να γίνει η βρωμοδουλειά) η Τρόικα δέχθηκε να αναβληθεί η λήψη των νέων μέτρων για μετά τις εκλογές – απόδειξη η χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat.
Με άλλα λόγια, θέλοντας και μη, η Τρόικα έδωσε μια ανάσα στην Κυβέρνηση του Μνημονίου προκειμένου να αντέξει κάπως στις εκλογές που έρχονται και να μην υποστεί συντριπτική ήττα προκειμένου να εφαρμόσει τα νέα μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Τα νέα μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέτρα που αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές είναι, μεταξύ άλλων:
1. Αύξηση του ΦΠΑ από 11 σε 13%, ή 23 σε 25%, ανάλογα με την κατηγορία που επιλεγεί τελικά.
2. Εξίσωση προς τα κάτω των δημοσίων υπαλλήλων με τον ιδιωτικό τομέα.
3. Αύξηση 13,6% στα τιμολόγια; της ΔΕΗ (απο 1/1/2011)
4. Αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
5. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Έτσι στις 15 Νοεμβρίου και όχι στις 22 Οκτωβρίου, λοιπόν, ανακοινώνονται τα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα…
«Τα στοιχεία από την Ελλάδα θα δημοσιευθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου», όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλταφάζ μέσω e-mail σήμερα. «Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, βρίσκεται σε διαδικασία ποιοτικής εκτίμησης των στοιχείων του Δημοσίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή και του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ελλάδας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Νά ‘τη η συμπαιγνία!Η προεκλογική συμπαιγνία!
Η ΕΕ αναβάλλει για μετά τις εκλογές στη χώρα μας την ανακοίνωση των νέων μαγειρεμένων στοιχείων του ελλείμματος 2006-2009 αλλά και των νέων μέτρων! (τι παραμάγαζο, τι παράγκα!!!)
Φρόντισε μάλιστα η ΕΕ να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις ευθύνες για απόκρυψη στοιχείων, μάλιστα μίλησε για ¨επανακατηγοριοποίηση” δαπανών (σιγά μην τους κατηγορούσε για GAP-PAP statistics!)
Ο “Βάλτα Όλα Μέσα” οσφυοκάμπτης-υποχωρητικός Υπουργός θα πρέπει να απολογηθεί!
Και μην τολμήσει να μιλήσει ότι είναι έργο της νέας ελληνικής στατιστικής/παράγκας της τρόικας γιατί οι πολίτες θα τους πάρουν παραμάζωμα.
Όταν, πολύ σύντομα θα καταρρεύσει η eurostat και βγουν από τα ντουλάπια οι σκελετοί των άλλων χωρών ….θα γίνει μεγάλο γλέντι!
Η ιστορία θα χαρακτηρίσει τον ΓΑΠ και την παρεούλα του ως εφιάλτες!
Το έγκλημά τους είναι ΔΙΑΡΚΕΣ!
Γιατί η ζημία που προκαλούν με την συμεριφορά τους στη χώρα είναι ανεπανόρθωτη.
Η τρόικα δε φοβάται μήπως χάσει τον Παπανδρέου, αλλά μήπως ξεμείνει η Ελλάδα από κυβέρνηση. Τότε με ποιον θα συνεννοηθεί; Με τους υπηρεσιακούς που θα διεξάγουν τις απανωτές εκλογές;… Κι έχουν πολλές δουλειές να κάνουν και άλλες τόσες να κλείσουν…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.