Να απαντήσουν οι υποψήφιοι για το Μνημόνιο


Μ’ αρέσει να περπατάω στο κέντρο της Λιβαδειάς. Αλλά ο περίπατος που έκανα το πρωινό της περασμένης Κυριακής δεν ήταν για αναψυχή. Αλλά για ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ αγοράς ή καλύτερα ρεπορτάζ μιας καταστροφικής πορείας προς τον γκρεμό.

Μέτρησα και φωτογράφησα 50 καταστήματα κλειστά. Πενήντα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Και όχι σε τίποτε περιφερειακά σοκάκια ούτε σε μακρινές συνοικίες.Στις πιο κεντρικές οδούς της Λιβαδειάς, στη Στρατηγού Ιωάννου και στην Καραγιαννοπούλου μέχρι το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πενήντα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Λιβαδειάς, 30 στη Στρατηγού Ιωάννου και 20 στην Καραγιαννοπούλου μέχρι το Ζάππειο. Η οικονομική κατάρρευση είναι ήδη εδώ, κατοικεί στη Λιβαδειά.

Προς το παρόν μέσα στα σπίτια αλλά όπως ομολογούν οι καταστηματάρχες που παλεύουν να επιβιώσουν σύντομα η πραγαματική φτώχεια θα είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού και στη βοιωτική πρωτεύουσα.Αλλωστε σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο “με τα επίσημα στοιχεία το 21% των συμπολιτών μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αλλά ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%“.(http://www.skai.gr/news/greece/article/154306/i-ftoheia-htypa-toys-ellines/). Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει και οδηγεί τους Ελληνες, τα χαμηλότερα και τα μεσαία στρώματα στην εξαθλίωση. Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά ειδικά για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προσέξτε αυτό από την Καθημερινή: “Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (14,3% τον Ιούλιο 2010 από 9,9% τον Ιούλιο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (13,4% από 8,3%), Δυτικής Μακεδονίας (13,3% από 12,3%), Αττικής (13,3% από 9,8%) και Ηπείρου (13% τον Ιούλιο 2010 από 10,6% τον Ιούλιο 2009)”.
Τι μας λέει; ότι πέρυσι τον Ιούλιο η ανεργία στη Στερεά ήταν 9,9% και φέτος 12 μήνες μετά με την εφαρμογή της πολιτικής της Τρόικας από την κυβέρνηση η ανεργία εκτινάχτηκε στο 14,3% δηλαδή σημείωσε αύξηση 50%.!!! Και ασφαλώς αυτή τη στιγμή η πραγματική ανεργία στη Στερεά είναι πολύ υψηλότερη: πρακτικά κάθε σπίτι έχει από ένα άνεργο, αλλά αυξάνονται τραγικά τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερους από ένα ανέργους.
Είναι λοιπόν φανερό ότι η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε, χρεωκόπησε. Είναι φανερό ότι το μίγμα της κυβερνητικής πολιτικής οδηγεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην ένδεια, στην εξαθλίωση.  Είναι ακόμη πιο φανερό ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη, ότι η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχούν, ότι οι πολίτες αισθάνονται πολιορκημένοι και θυμωμένοι…
Από την άποψη αυτή η συζήτηση για τις τοπικές εκλογές δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους πολίτες. Του απασχολούν άλλα: οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα των πολιτών.
Εγκρίνουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του Μνημονίου; Εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια; Εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική που διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, που στρέφει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης;
Εγκρίνουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του Μνημονίου που περικόπτει τους μισθούς και τις συντάξεις;
Πού οδηγεί στην ασφυξία και στη χρεωκοπία τον μικρομεσαίο, τον επιχειρηματία, τον υπάλληλο;
Που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τις πόλεις και στην ερήμωση τα χωριά μας;
Που στέλνει τα καλύτερα μυαλά της χώρας στο εξωτερικό;
Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα των τοπικών εκλογών.
Σε αυτό οφείλουν να απαντήσουν οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες.
Αυτή την Ελλάδα μας υπόσχονται;
Την Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης;
Την Ελλάδα της ανεργίας;
Την Ελλάδα του Μνημονίου;
Σε αυτό οφείλουν να απαντήσουν οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες. Ολοι και κυρίως οι κυβερνητικοί. Ο Περγαντάς, ο Παπαγγελής, ο Σβίγγος και οι άλλοι χρισματοφόροι της κυβέρνησης. Θα απαντήσουν καθαρά;
Αναμένουμε…

viotia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.