“Νίπτει τας χείρας του” ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο…


“Δεν προτίθεμαι να παρέμβω.Καλό είναι οι σύμμαχοι να βρίσκουν μεταξύ τους ειρηνικές λύσεις”. Αυτή ήταν η απάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Α.Φ.Ράσμουσεν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο,σχετικά με τις συνεχείς υπερπτήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. “Είναι βασική μας αρχή ότι το ΝΑΤΟ δεν αναμειγνύεται σε πιθανές διαφορές συμμάχων. Θεωρούμε ότι αυτές πρέπει να τις επιλύουν μόνοι τους”,είπε ο κ.Ράσμουσεν.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, παρενέβη και είπε ότι “εμείς ζητούμε την απλούστερη λύση. Να εφαρμόζονται οι κοινές πρακτικές που εφερμόζουν όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ”.

Όλα αυτά ειπώθηκαν μετά από τη συνάντηση μίας ώρας που είχε ο κ.Βενιζέλος με τον κ.Ράσμουσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το Στρατηγείο της Σμύρνης,το οποίο με τη νέα δομή έκλεινε, να παραμείνει ενεργό,μετά από τις πιέσεις των Τούρκων και την υποστήριξη του αιτήματός τους από τους αμερικανούς. Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να ψυχράνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Άγκυρα,γιατί θέλει τουρκικά εδάφη για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τελικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας.
http://www.onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.