Από άλλο πλανήτη…


Την ώρα που η κοινωνία σιγοβράζει και τα μηνύματα κοινωνικών κατεδαφίσεων στο όνομα της κρίσης έρχονται- σε πείσμα του «μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλου – από όλη την Ευρώπη, κάποιοι πολιτεύονται σαν να έχουν προσγειωθεί από άλλο πλανήτη.

Την ώρα που ακόμα και ο πρωθυπουργός κάνει στροφή και αποφασίζει να πάρει πάνω του τις εκλογές δίνοντάς τους τελικά πολιτικό χαρακτήρα, Κουβέλης και Καμίνης κλαψουρίζουν γιατί ξεμένει πίσω σε προβολή ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών και τα προβλήματα της Αθήνας που έχει μετατραπεί σε «γκρίζα πόλη».

Όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη: «η αποκλειστική αναφορά των άλλων κομμάτων στο Μνημόνιο συσκοτίζει άλλα μεγάλα προβλήματα, τα οποία δεν αναδεικνύονται, ούτε συζητούνται κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που δεν αναδεικνύονται εναλλακτικές προτάσεις για τη διέξοδο από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου και για απαλλαγή των πολιτών από τα δυσβάσταχτα βάρη».

Ποια είναι αυτά τα άλλα μεγάλα προβλήματα που μπορεί να είναι και πιο σημαντικά από το Μνημόνιο αλλά «συσκοτίζονται» από δαύτο; Υπάρχει κάτι ποιο σημαντικό από το γεγονός ότι μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει κράτος και πολίτες καταληστεύονται μέχρι εξαφανίσεως των υπαρχόντων τους προκειμένου να έχουν λαμβάνειν οι πιστωτές;

Από την άλλη ο Γ. Καμίνης (ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους) σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί στη χώρα, πολιτεύεται με αντιδεξιά ρητορική λες και δεν ζούμε τις πιο ολοκληρωτικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας με τη βούλα του κόμματος που του έδωσε το χρίσμα. Και σαν να μην είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας απεύθηνε έκκληση «το κράτος να είναι παρών και η δημοτική αστυνομία, ώστε “να μην παραδοθεί ο κόσμος στην ακροδεξιά”». Κάτι που ακούγεται σαν κάλεσμα στον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Την ώρα που το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο έχει καταληφθεί από μετανάστες που δεν μπορούν να διαφύγουν προς άλλες χώρες – χάρη και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει στην ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ (Δουβλίνο ΙΙ) – και αναγκάζονται να επιβιώσουν όπως όπως, οι πολίτες αντικρύζουν το φάσμα της φτώχειας κάτω από την ίδια τους τη στέγη και όχι μόνο στα πεζοδρόμια γύρω από την Ομόνοια, συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν πια περισσότερα δικαιώματα από έναν μετανάστη. Με τέτοιες συνθήκες που θα ενταθούν ακριβώς εξαιτίας του μνημονίου και του Καλλικράτη (ο οποίος μην ξεχνιόμαστε και σε απολύσεις οδηγεί και φόρους θα μαζέψει), είναι αναμενόμενο ότι στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας – ανάμεσά τους και μεγάλο κομμάτι του ιστορικού κέντρου – τα πράγματα θα αγριέψουν κι άλλο.

Το ερώτημα είναι με τι μέσα σκοπεύει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση ο κύριος Καμίνης; Με αοριστολογίες ή με αστυνομικές «σκούπες»;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.