Τα καλά της κρίσης ή… αέεεεεερα!


Φαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, έχει και κάποια “θετικά” παρεπόμενα. Όπως το “ευχάριστο” πρόβλημα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από εκτιμήσεις που δόθηκαν από την στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου, αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών, από όσους είχαν καταταγεί τον Αύγουστο. Περίπου 15.000 οπλίτες αναμένονται να παρουσιαστούν στα στρατόπεδα για να υπηρετήσουν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας. Τον Αύγουστο είχαν παρουσιαστεί 7.500 περίπου νέοι.

Ο λόγος για αυτό, δεν είναι ότι έπιασε κάποιος “πατριωτικός παροξυσμός” τους νεαρούς Έλληνες. Απλά πολλοί που απέφευγαν την στράτευση είτε για να δουλέψουν, είτε για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τα έχουν βρει σκούρα στον οικονομικό τομέα και έτσι από το να κάθονται άεργοι, προτιμούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προς την μαμά πατρίδα.  Θα παραμείνουν στον Στρατό, μεσούσης της οικονομικής κρίσης επί εννέα μήνες, περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ακόμη και ο αριθμός των “ανυπότακτων” μειώθηκε κατά 10 περίπου τοις εκατό.
Το πρόβλημα που δημιουργείται πλέον όμως είναι το εάν θα καταφέρουν οι υποδομές του στρατού να “φιλοξενήσουν” όλους τους νεοκαταταγόμενους, καθώς ο προϋπολογισμός των λειτουργικών εξόδων του στρατού έχει μειωθεί αρκετά.

Αυτή η εξέλιξη, δικαιώνει κάποιους που εδώ και καιρό λένε, ότι έχουμε φτάσει στα χάλια που είμαστε, γιατί η προτεραιότητα του Έλληνα έχει γίνει η καλοπέραση. Εφόσον τα έχει όλα με άνεση στην ζωή του, εφόσον το μοναδικό που τον ενδιαφέρει το να περνάει καλά, το καταφέρνει μέσω δανείων, μέσω τηλεόρασης και κοροϊδίας, πώς να ασχοληθεί με κάτι περαιτέρω. Και μόλις τώρα “έσφιξαν” τα πράγματα, ο στρατός που ακουγόταν ως “ό,τι χειρότερο” ή “χαμένος χρόνος”, τώρα πλέον είναι μια πραγματιστική επιλογή.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.