Γεμάτες σύγχυση και υποκρισία οι φετινές παρελάσεις του «ΟΧΙ»


Μπορεί να απορείτε, αλλά ο φετινός γιορτασμός του Όχι δεν είναι σαν τον περσινό και τον προπέρσινο. Είναι ο πρώτος «γιορτασμός» του «ΟΧΙ» που ακολουθεί την ήττα. Την ήττα και ταπείνωση, όπου ο λαός και η χώρα σύρθηκαν από το τριο ΓΑΠ-Καρατζαφύρερ-Ντόρα στη θεσμική υποδούλωση της χώρας πιο βαθιά στην ΕΕ (EKT Και Comision) και στο ΔΝΤ (το ΝΑΤΟ των παγκόσμιων τραπεζών που ελέγχουν πρώτιστα «αι ΗΠΑ», ενώ ο λαός και τα δημόσια αγαθά του λεηλατούνται.

Η επίσημη Πολιτεία – Κυβέρνηση και Βουλή – (με λιγότερους από 180 βουλευτές κατά το σύνταγμα) αποδέχτηκαν, υπό όρους και προϋποθέσεις, που ΔΕΝ θέσαμε «εμείς»,την παράδοση και ΓΗΣ και ΥΔΑΤΟΣ, με τον παρελκυστικό τίτλο «Μνημόνιο» (της ντροπής).

ΓΗ; Ναι το δημόσιο και ιδιωτικό ΑΕΠ, τη δημόσια και ιδιωτική γη, τα δημόσια αγαθά της ενέργειας, των δρόμων, των δασών, των λιμανιών, των ακτών.  ΥΔΩΡ; Ναι  τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τη ζωντανή ηρωϊκή, συνεργατική, κοινοτιστική και δημοκρατική παράδοση, τη δημόσια παιδεία και υγεία, την δημόσια αναδιανεμητική ασφάλεια και σύνταξη, τον αέρα της ελευθερίας, ισηγορίας και λεβεντιάς.

Και ο λαός μέσα στη σύχγιση πως μπορεί να εκφράσει και μεταφέρει το πνεύμα του Όχι στο ιστορικό παρών; Όχι σε τι και απέναντι σε ποιους; Το όχι στην τρόϊκα και στην επέλασή τους, το όχι στο ξεπούλημα ακόμη σε Αμερικάνους, Τούρκους, Ισραηλινούς, Κινέζους, Άραβες και στη ντόπια δοσίλογη elite.

Συνηθισμένος ο λαός να κατεβαίνει στις παρηκμασμένες έστω παρελάσεις, μπερδεμένος ακόμα και κάτω από το παιχνίδι των δήθεν αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπερδεμένη η νεολαία αρνείται επί της ουσίας να παρελάσει περήφανα μπροστά  στους πατριδοκάπηλους που είναι επί της ουσίας δοσίλογοι.

– Μια αριστερά χωρίς έρμα, σοφία, σχέδιο για το λαό – δεν μας ενδιαφέρει ο εαυτός των μηχανισμών -και διασπασμένη δεν μπόρεσε να μετατρέψει τις παρελάσεις σε συλλαλητήριο του ΟΧΙ απέναντι στους σύγχρονους κατακτητές.

– Ένας αναρχικός χώρος χωρίς σοβαρότητα κατά κανόνα, αντιμετώπιζε επί χρόνια τις παρελάσεις «αντι-εθνικιστικά» και έτσι είναι ανίκανη από τα μέσα να παίξει το ρόλο που έχασε η πολιτική αριστερά.

– Ένας πατριωτικός χώρος εγκλωβισμένος άκριτα υπέρ των παρελάσεων με το φόβο ενάντια στον νεοτουρκισμό ή νεοωθομανισμό δεν κατάλαβε ότι η χώρα και ο λαός ήδη καταλαμβάνεται με νεοκαπιταλιστικές μεθόδους. Και σύρεται στις παρελάσεις στηρίζοντας τους εχθρούς του λαού και του έθνους, δηλαδή τους πολιτικούς υπηρέτες της παγκόσμιας τάξης, του παγκόσμιου, ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου.

– Μια θεσμική ελλαδική εκκλησία τριχασμένη. Ένα μεγάλο κομμάτι συντηρητικό, χωρίς να διαπερνάται από τη ζώσα παράδοση σύρεται πίσω από τους κοσμικούς «άρχοντες», αδύναμη ή στην καλύτερη περίπτωση διαπραγματευόμενη την εκκλησιαστική περιουσία (κυρίως την εμπορευματική….). Ένα άλλο κομμάτι, με μετανεωτερικές απολήξεις, σιωπά μειδιώντας, ελπίζοντας ότι έτσι προσφέρει ύψιστες εκκλησιολογικές υπηρεσίες, χωρίς να διερωτάται στα φανερά, εάν και κατά πόσο σύρεται στο έρμα που ξεθεμελιώνει αυτό το οποίο νομίζει ότι υπερασπίζεται. Και η εκκλησία των αγίων ιδρώνει, γονατίζει, κοπιά, μάχεται και ελπίζει…

Τι σύγχυση: Τι υποκρισία!

Διερωτώμαι: Εμείς και η χώρα μας είμαστε Σόδομα και οφείλουμε  να περάσουμε μέσα από τη φωτιά ή Νινευί και οφείλουμε να αναμετρηθούμε μέσα από τον κοπετό;Προσωπικά δεν γνωρίζω. Πολύ όμως θα ήθελα να είμαστε Νινευί, αλλά δεν συμφωνεί ο λογισμός μου. Θέτει ακόμα πολλές αμφιβολίες. Μακάρι να είναι λογισμοί της φθαρτότητας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.