«Στραβώνει το κλήμα» για την Αθήνα, στα ύψη τα spreads – Δυσαρέσκεια σε ΔΝΤ και Ευρώπη για τη στάση Παπανδρέου


ή στραβά είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε...

“Στραβώνει το κλήμα” για την Αθήνα σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Βρυξέλλες και αγορές μετά το δίλημμα που έθεσε ο έλληνας πρωθυπουργός για πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.
Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού εκτοξεύτηκε…
την Τετάρτη ακόμη και στις 800 μονάδες, από 685 τη Δευτέρα, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Σε ανεπίσημες συνομιλίες, μεσαία και ανώτερα στελέχη του ΔΝΤ επισημαίνουν ότι μια συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο, βλάπτει την ελληνική οικονομία.
Στέλεχος του ΔΝΤ που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον “δείτε τα spreads τα τελευταία 24ωρα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.”
Σε προφορική και ηλεκτρονική επικοινωνία του ΣΚΑΪ με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο δεν σχολιάζει επισήμως τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 
Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν είναι προγραμματισμένη για έναν ακριβώς μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά σε περίπτωση πρόωρων εκλογών δεν πρόκειται να έρθει.
Δυσαρέσκεια για τη στάση του πρωθυπουργού παρασκηνιακά επικρατεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και σε εταίρους μας στην ΕΕ.
Επισήμως δεν υπάρχει σχόλιο για το δίλημμα Παπανδρέου, αλλά η διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία είναι το μεγάλο στοίχημα της Κομισιόν, και δεν επιθυμεί την διακύβευσή του.
Ο κ. Παπανδρέου, θα συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

skai

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.