Ο «Παραμυθόκοσμος» των κ. Μαυρομάτη και Αλεξανδρή


του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό «Μπροστά Μαζί» στο Δήμο Θερμαϊκού

Το φαινόμενο των κούφιων προεκλογικών εξαγγελιών και των παραπλανητικών απολογισμών, δεν είναι κάποιο καινούριο φαινόμενο σ΄αυτές τις δημοτικές εκλογές.  Εμείς οι παλαιότεροι που παρακολουθούμε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδόν μισό αιώνα τώρα, έχουμε δει άπειρες τέτοιες περιπτώσεις σε όλες σχεδόν τις εκλογικές αναμετρήσεις. Είχαμε την τύχη, πριν αρκετές δεκαετίες να γνωρίσουμε και τον Μάρκο: Έναν γραφικό τύπο που κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος Σερρών σε κάθε δημοτικές εκλογές υποσχόμενος ότι… «θα φέρω θάλασσα στα Σέρρας»!!  Εισπράττοντας φυσικά όχι μόνο τους καγχασμούς, αλλά και τις θερμές επιδοκιμασίες του πλήθους. Καθώς, πρέπει να το αναφέρουμε αυτό, ο Μάρκος στις συγκεντρώσεις του είχε πολύ περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο δήμαρχο. Μόνο που το πλήθος πήγαινε όχι φυσικά για να ακούσει στα σοβαρά αυτά που θα έλεγε ο υποψήφιος, αλλά για να σπάσει πλάκα !!

Για να φύγουμε όμως από τον Μάρκο και να γυρίσουμε στην πραγματικότητα. Έτσι δυστυχώς όπως λειτουργεί το εκλογικό παιχνίδι στη χώρα μας, δεν μας κακοφαίνεται όταν ένας υποψήφιος χρησιμοποιεί την υπερβολή στο λόγο που εκφέρει, προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες του να τον ψηφίσουν.  Πολύ-πολύ το ακροατήριό του να γελάσει ειρωνικά ή πάλι κάποιοι πιο… θερμόαιμοι να πουν «άκου τι λέει ο μασκαράς».

Μας εκνευρίζει όμως και μας θυμώνει και μας κάνει να αγανακτούμε ο υποψήφιος εκείνος που προσπαθεί να μας «δουλέψει», διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, κάνοντας το μαύρο-άσπρο, λέγοντας του κόσμου τα παραμύθια, τα οποία μάλιστα τα επαναλαμβάνει συνεχώς, θεωρώντας ότι θα τα καταπιούμε.

Να, πάρτε για παράδειγμα τον απερχόμενο δήμαρχο Μηχανιώνας και υποψήφιο για το νέο Δήμο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη. Ο οποίος θεωρώντας ότι απευθύνεται σε βρέφη, σε προβληματικά άτομα και σε κατοίκους άλλης χώρας και άλλου πλανήτη, προσπαθεί-για να τον ψηφίσει ο κόσμος- να πείσει ότι εγκατέστησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΠΕ) στη Μηχανιώνα!!  Το διαβάζουν και το ακούνε αυτό οι Μηχανιώτες και τρίβουν έκπληκτοι μάτια και αυτιά, μήπως δεν διάβασαν καλά, μήπως δεν άκουσαν καλά. Ενώ τσιμπιούνται κιόλας μήπως όντως έγινε το Διεθνές Πανεπιστήμιο στον τόπο τους κι αυτοί δεν το πήραν ακόμη είδηση.

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο κ. Μαυρομάτης σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στην free-pressεφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»:

«Με εργατικότητα και σκληρή δουλειά νύχτα-μέρα , καταφέραμε πολλά περισσότερα από όσα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά……Παράδειγμα η περίπτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Από το Δήμο μας κάναμε τα πάντα. Πετύχαμε να το εγκαταστήσουμε στη Νέα Μηχανιώνα.  Αυτό είναι γεγονός.  Ότι περνούσε από το χέρι μας το έχουμε περατώσει προ πολλού. ..»

Βγαίνει συμπέρασμα από αυτό το απόσπασμα ότι πάει, τελείωσε, το Διεθνές Πανεπιστήμιο «πετύχαμε να το εγκαταστήσουμε στη Νέα Μηχανιώνα» ; Και αφού όχι μόνο το «εγκατέστησε», αλλά «το περάτωσε» κιόλας,  που είναι τότε;

Εμείς έγκαιρα, πριν ένα και πλέον μήνα είχαμε γράψει επώνυμα ότι το σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα, που αυτά τα δύο χρόνια που ιδρύθηκε, λειτουργεί «προσωρινά» στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θέρμη, χάθηκε οριστικά για τη Μηχανιώνα.  Δημοσιεύσαμε μάλιστα και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της διοίκησης του ΔΠΕ, που μας ανέφεραν ότι κατ΄επανάληψη είχαν ζητήσει από τον κ. Μαυρομάτη να βρει ένα κτίριο στα όρια του Δήμου Μηχανιώνας, ώστε το ανώτατο αυτό εκπαιδευτικό  ίδρυμα να εγκατασταθεί στην περιοχή μας. Εκείνος όμως εκώφευσε. Τονίζοντας μάλιστα με τη φράση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» ότι τώρα, με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, θα είναι αδύνατο οποιαδήποτε κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα 250-300 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων, να κατασκευαστεί το ΔΠΕ στα όρια του σημερινού δήμου Μηχανιώνας. Επομένως, «πέταξε το πουλί».  Εκείνα τα δημοσιεύματά μας ο κ. Μαυρομάτης δεν τόλμησε να τα αμφισβητήσει ούτε κατά μία λέξη.

Γιατί όμως επαναλαμβάνει τότε ότι  «πετύχαμε να εγκαταστήσουμε το ΔΠΕ στη Μηχανιώνα»;  Ο σκοπός προφανής. «Οι Μηχανιώτες, σου λέει, είναι εξαγριωμένοι εναντίον μου και δεν περιμένω να με πιστέψουν ακόμη και αν πω αλήθειες.  Η Περαία, η Επανομή, το Μεσημέρι, ο Μπαξές πάλι, πέφτουν μακριά, που να ξέρουν ότι δεν έγινε τίποτα με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Άσε να το λέω συνέχεια, μέχρι που να το χάψουν».

Πρόκειται δυστυχώς για κατάντια. Τέτοιο δούλεμα, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιος την «καρέκλα» δεν περιμέναμε ότι θα υπάρχει στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας και της γνώσης. Και φυσικά δεν είναι ο μόνος, καθώς παρόμοιες «φούσκες» ακούμε το τελευταίο διάστημα και από άλλους υποψηφίους δημάρχους Θερμαϊκού, με πρώτο και καλύτερο αυτής της συγχορδίας τον κ. Αλεξανδρή. Γιαυτό και ίσως θα έπρεπε ο «παραμυθόκοσμος», για τον οποίο τόσος λόγος γίνεται τελευταία, να στεγαστεί όχι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, αλλά μέσα στο Δημαρχείο Θερμαϊκού. Θα ήταν ίσως ο φυσικός του χώρος…

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.