Αφήστε μας να χρεοκοπήσουμε αν τολμάτε ρε λαμόγια.


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτσαμε στον…(γαλλογερμανικό) άξονα

«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράσηεπαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του.

Κι όμως, η αλήθεια είναι ηακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!

Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους αριθμών.

2010

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε: «Για το εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ». Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ

*

Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση με το μνημόνιο:

– Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάη.

– Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στο Σεπτέμβρη.

– Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβρη, εφόσον η τρόικα εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρήσει ότι το …«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς». Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.


Συμπέρασμα:Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό, ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις! Ολα τα νέα δάνεια (38 δισ.) της φετινής χρονιάς πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια (40 δισ.), όλα τα δάνεια γυρίζουν πίσω στους δανειστές. Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι οι νέοι κι ακόμα μεγαλύτεροι τόκοι!

2011

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (σ.σ.: μάρτυς μας, εκτός από το Θεό, και το «Βήμα» της 10/10/2010) για το έτος 2011 η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δισ. ευρώ.Αθροισμα: 47,3 δισ. ευρώ!

Με άλλα λόγια: Από τα 40 δισ. ευρώ της «σωτηρίας» που βάσει του μνημονίου θα «εισρεύσουν» στην Ελλάδα το επόμενο έτος, ούτε δεκάρα δε θα πάει για μισθούς και συντάξεις. Ολα (μα όλα!) θα επιστρέψουν στους «καλούς» δανειστές μας, προς τους οποίους θα μείνουμε και με ένα επιπλέον χρέος ύψους 7,3 δισ. ευρώ!

2012

Οπως και πάλι τα κυβερνητικά στοιχεία ομολογούν, το έτος 2012, οπότε θα έχουμε την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δισ. ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δισ. ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.

Αθροισμα: 42,8 δισ. ευρώ!

Φράγκο, δηλαδή, για μισθούς και συντάξεις. Οπως θα «έρθει» η… «βοήθεια» έτσι θα γυρίσει στους δανειστές. Μάλιστα, γι’ αυτό το «πήγαινε – έλα», θα μας έχουν φεσώσει και με 2,8 δισ. ευρώ – επιπλέον – τόκους…

***

Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;

Από τα περιβόητα δάνεια που κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ «εξασφάλισαν» για το λαό, από τα δάνεια που αν στους «φίλους» μας δεν αρέσει (!) το αποτέλεσμα των εκλογών τότε δε θα τα εκταμιεύσουν, και τότε – σύμφωνα με τους «πατριώτες» – θα επέλθει χρεοκοπία και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις,ούτε ένα ευρώ (αριθμός: 1) δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις!

*

Ολα τα δάνεια

– μα όλα! –

είτε ως τόκοι, είτε ως χρεολύσια, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως επιχορηγήσεις, είτε ως φορολογικές απαλλαγές, επιστρέφουν κατευθείαν (!) και με το αζημίωτο (!) στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας. Στον ελληνικό λαό, το μόνο που απομένει είναι ο ασφαλιστικός Καιάδας, ο εργασιακός Μεσαίωνας, οι ακόμα μικρότεροι μισθοί και οι ακόμα μικρότερες συντάξεις, για να αποπληρώνει τους ακόμα μεγαλύτερους τόκους, τα ακόμα περισσότερα χρεολύσια!

*

Τελικά, δηλαδή, ένα μόνο απομένει στον ελληνικό λαό:

Να πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει. Να τους στείλει από κει που ήρθανε. Για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που αυτός και μόνο αυτός παράγει

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/10/blog-post_8080.html

===============

Σχόλιο: Αντε ντε αφήστε μας. Γιώργο τα αγόρι μου πάλι δεν ήξερες; Πάλι κορόιδο σε έπιασαν;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αφήστε μας να χρεοκοπήσουμε αν τολμάτε ρε λαμόγια.

 1. Ὁ/ἡ ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ γράφει:

  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ, που δημιούργησε η: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ, η ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΣ, η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, οι ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ, οι ΤΡΕΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ η ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ, της κρατικής μας της μηχανής, η ΑΘΛΙΟΤΗΣ..
  Είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι το δημόσιο χρέος, και όλοι οι άλλοι παράμετροι τρίχες, παραπλανήσεις των πολιτικών και ΜΜΕ .
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ζωντανοί, πεθαμένοι δεν μπορείτε. Το κυβερνών πτώμα να αναλάβει τις ευθύνες του.
  ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ….. Υποδείξεις για μ-βλάκες υψηλής ποιότητας.
  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!!! Δεν υπάρχει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;
  Της (5/3/2009) ο Καραμανλής κλπ. ανακάλυψε το δημόσιο ΧΡΕΟΣ, και ότι δίνουμε 12 δισεκατομμύρια τον χρόνο για ΤΟΚΟΥΣ.

  Απορία ενός…. ΝΑ ΤΙ ΕΛΕΓΑ 20/4/92
  Με ποιό δικαίωμα πουλούν την Ελλάδα και για ποιόν λόγο, 12 χιλιάδες δισεκατομμύρια (12 τρις) χρωστάτε από την ανικανότητα σας και την ασχετοσύνη σας, και θα σωθείτε με τα 25 δις (05%). Απορώ πως δεν τους “λιντσάρανε”, δεν τους “κρεμάσανε” τους ο οικονομολόγους του Κράτους (η 5 δυστυχία). Πως τολμάτε όλοι οι ανίκανοι ανεύθυνοι ανέντιμοι με την ατιμωρησία σας να υποθηκεύσατε την Ελλάδα και θα μας την κάνουν κατάσχεση.
  Και ένα τμήμα ηλίθιου λαού (που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πεντακοσάρικο από το πεντοχίλιαρο) σας θαυμάζει και σας χειροκροτεί, αίσχος.
  Θα τολμούσατε ανίκανοι να αναλαμβάνετε να σώσετε την οικονομία της Ελλάδος την διακυβέρνηση της χώρας με τέτοιο χρέος; αν είχατε υπευθυνότητα ή αν σας έβαζαν να πληρώσετε την ανικανότητα σας; Όταν πτωχεύσει ένα μαγαζί, της συνέπειες της πληρώνει το αφεντικό, εσείς έχετε καμιά ευθύνη; και σκοτώνεστε για την κουτάλα και να μας βάζετε και άλλο μέσα στην εξάρτηση, και στη δουλεία, με την ανικανότητα σας την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ σας και την ανεντιμότητά σας ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ, (θα μας κάνουν κατάσχεση το προβληματικό κράτος).
  Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε 800 ΔΙΣ και σε 8 χρόνια ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ την Ελλάδα άλλα 5 ΤΡΙΣ και η Ν.Δ σε 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟΝ 6 ΤΡΙΣ, σύνολον 12 ΤΡΙΣ, και ακόμη δεν τους “κρέμασαν” ή δεν “αυτοκτόνησαν”, οι οικονομολόγοι. (Τολμούν και δηλώνουν την ειδικότητά τους!) Δάνεια για ΜΗ κερδοσκοπικούς (επιχειρησιακούς) σκοπούς περνούν ΜΟΝΟΝ οι ηλίθιοι και οι κομπιναδόροι, ΜΟΝΟΝ για επενδύσεις δικαιολογείτε να πάρουν. Μη μου πείτε αυτό κάνουν και τα ξένα κράτη, ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ δεν έχουμε την ηλιθιότητα. Στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ η πλειοψηφία να είναι 80%. Ο λαός πρέπει να ψηφίσει μόνον αυτούς που θα τον εγγυηθούν για την εξάλειψη του εξωτερικού χρέος το δυνατόν συντομότερων, αν ρίξεις 3,5 τρις τον χρόνο στην Ελλάδα που δίνουμε για τόκους θα μας ζηλεύει και η Ελβετία
  Δηλαδή, ΤΕΛΙΚΟΣ: Για ΟΛΑ φταιν οι κυβερνώντες οι νυν και οι απόντες, οι πεθαμένοι και οι ζώντες, την δυστυχία πάντα φέρνουν, και απ’ τους λαούς όλους τα ΠΕΡΝΟΥΝ, τους ξεγελούνε και τους γδέρνουν.
  Για όλα φταίνε οι πρωθυπουργοί, και της κακοδαιμονίας συνεργοί, διότι αναλαμβάνουν για να λύσουν όλα τα προβλήματα, και είναι όλο ψευτιές και ευφυολογήματα. Τα ίδια τα ποιήματα, πάντα απ’ τα ίδια βλήματα.
  Αφού αναλαμβάνουν να μας σώσουν οι εκάστοτε σωτήρες τότε δεν μπορούν να μας δικαιολογούν την αποτυχία τους. Απλός να μην ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, όπως ένας ράφτης δεν αναλαμβάνει να επισκευάσει τηλεοράσεις. Ποινική ρήτρα και κατασχέσεις περιουσιών…….δεν υπάρχει;
  Συνέχεια στο ολοκληρωμένο κείμενο:: http://tzinis.blogspot.com/2009/07/blog-post_1112.html
  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.com http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.