Μια δήλωση του Έλληνα Πρόξενου στην Κορυτσά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία


Έφτασαν σε σημείο να κάψουν τα στεφάνια που κατατέθηκαν στο μνημείο των πεσόντων του 1940 στη Μπομποστίτσα.

Χαιρετίζω τους Έλληνες της Κορυτσάς με την ευκαιρία  των 70χρονων της απελευθέρωσης από το φασισμό, τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, Θεόδωρος Οικονόμου, στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Ομόνοιας Κορυτσάς, με την ευκαιρία των 70χρονων της λαμπρής Επετείου του Σαράντα.

Η δήλωση αυτή του Έλληνα διπλωμάτη προκάλεσε πολλά σχόλια στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, φθάνοντας στο σημείο να το αποκαλέσουν και διπλωματικό σκάνδαλο. Όπως είναι γνωστό καθετί που μιλάει για την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου, μια περιοχή που είναι αναγνωρισμένη  από Διεθνής Οργανισμός και για την οποία εκκρεμεί ένα Πρωτόκολλο κι αυτό υπογεγραμμένο από τις Τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις και από το ίδιο το τότε αλβανικό κράτος, τους ερεθίσει και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Τόσο που  για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν στις πρώτες ειδήσεις.

Είναι θέματα περιζήτητα για την αλβανική «δημοσιογραφία». Το ίδιο είχε γίνει με τη δήλωση του Πρόεδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου,
που σύγκρινε την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, με αυτά των Κοσσοβάρων,  πρώτο θέμα έγινε όταν οι πινακίδες που τόλμησε να βάλει η κατασκευαστική εταιρεία στην εθνική οδό Μαυρομάτι-Αγ. Σαράντα, μέχρι που ανάγκασαν την εταιρεία να τις αποσύρει, πρώτο θέμα έγινε και τώρα η δήλωση του Έλληνα Προξένου, που δίκαια αποκάλεσε Έλληνες τουςπαρευρισκόμενους Κορυτσαίους στην εκδήλωση, γιατί στην Κορυτσά  υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες.

Δεν έγινε, όμως,  ποτέ πρώτο  θέμα οι επεκτατικές τους αντιλήψεις που αποκαλούν  πέντε νόμους της Ελλάδας αλβανικούς. Και όχι μόνον. Είναι οι διεκδικήσεις (διαστρεβλώσεις) αυτές χαραγμένες σε μαθητικά βιβλία, που διδάσκονται κάθε μέρα, και δηλητηριάζουν, μαζί με τους αλβανούς μαθητές και τα Βορειοηπειρωτόπουλα.

Δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο οι δεκάδες διαστρεβλώσεις, για αλβανικές πολιτείες στην Ελλάδα, για τους όρους «μοναρχοφασίστες» , «σοβινιστές» και την βαρβαρότητα του ελληνικού στρατού εις το Δέλβινον και τα περίχωρά του, όλα αυτά αποτυπωμένα εις το νέο αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό. Να πως το χαρακτηρίζει: «Το 1913-14 οπλισμένες συμμορίες και μονάδες του ταχτικού ελληνικού στρατού κατέλαβαν την πόλη του Δελβίνου και σχεδόν όλη την Νότια Αλβανία, έκαψαν, απεθνικοποίησαν και λεηλάτησαν την πόλη, δεκάδες μουσουλμανικά χωριά στα περίχωρά της, σκότωσαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες κατοίκους»

Η ανθελληνική προπαγάνδα στην Αλβανία τελευταία ανθεί και κάτι πρέπει να γίνει!

Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά φτάνουν στα αυτιά της κυρίας Διαμαντοπούλου και αν συνάδουν με το πνεύμα της νέας εποχής που ευαγγελίζεται και θέλει να επιβάλει!!!

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.