Ύποπτες ελληνοποιήσεις ξανά


Σε ύποπτες ελληνοποιήσεις που έρχονται από τα παλιά φαίνεται ότι έχει καταλήξει η συμμετοχή των μεταναστών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι αποκαλύψεις που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Ποντίκι» για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους μεταναστών με ψευδείς διευθύνσεις.

Η Ν.Δ. δια του αρμόδιου τομεάρχη της Χρήστου Ζώη έθεσε και πάλι το θέμα των προϋποθέσεων για την παροχή ψήφου σε μετανάστες και μάλιστα κατά τρόπο εσπευσμένο που εγείρει ερωτηματικά για το αδιάβλητο της διαδικασίας και την σκοπιμότητα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετανάστες που περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους έχουν δηλώσει ως τόπους μόνιμης κατοικίας ερειπωμένα κτίσματα, χαμόσπιτα, υπαίθριους χώρους στάθμευσης, ακόμη και οικόπεδα χωρίς κτίσματα.

Ο κ. Ζώης κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ, αλλά και να δώσει στοιχεία για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Το θέμα των ύποπτων ελληνοποιήσεων έχει παρελθόν, αλλά ουδέποτε οδήγησε στις αναγκαίες κυρώσεις. Γνωστή η περίπτωση του πρώην ταγματάρχη του ρωσικού στρατού, του Ουκρανού Σεργκέι Κότοβιτς, που τη νύχτα της 31ης Μαρτίου προς 1η Απριλίου του 2000 είχε δολοφονήσει τον Τσετσένο Λερόεφ, αλλά λίγες μέρες αργότερα, στις εκλογές της 9ης Απριλίου, είχε ψηφίσει με το όνομα Βάλικο Μουχσίεφ. Μετά την εξιχνίαση του φόνου και την σύλληψή του, είχε πει ότι τα διαβατήρια τα προμήθευε ένας Γεωργιανός που δήλωνε ποντιακής καταγωγής έναντι 30.000 δολαρίων. Και πως για να αποκτήσεις διαβατήριο ελληνικό δεν είχες παρά να δηλώσεις την απώλεια της ταυτότητά σου, οπότε σου εξέδιδαν καινούργια με βάση τα στοιχεία του πλαστού διαβατηρίου.

Τον Νοέμβριο του 2003, η κυπριακή αστυνομία είχε συλλάβει έναν Κινέζο υπήκοο με νόμιμο ελληνικό διαβατήριο, ο οποίος είπε ότι κατέβαλε το ποσό των 10.000 δολαρίων σε έναν «Πόντιο» και δύο Έλληνες, κατοίκους Κύπρου. Είναι γνωστή η υπόθεση της μεταφοράς, κατά τις εκλογές του 2000, χιλιάδων τέτοιων «ψηφοφόρων»  από την Κύπρο, που ψήφισαν μεν, αποδείχθηκε όμως ότι δεν γνώριζαν λέξη ελληνικά και επρόκειτο για Τσετσένους, Γεωργιανούς, Ρώσους και Ουκρανούς που παρίσταναν τους Πόντιους.

Απ’ ότι φαίνεται, μέχρι στιγμής το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα για κανέναν. Φυσικό, αφού για εκείνο το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανείς.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.