Ένα ασόβαρο πολιτικό σύστημα διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.


Δεν είναι μόνο θέμα ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς και η Νέα Δημοκρατία έδωσε ρεσιτάλ άγνοιας με τον τρόπο που απάντησε στις επικίνδυνες αιτιάσεις Παγκάλου σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει κυνομαχίες εντυπώσεων πάνω από το κουφάρι της Ελληνικής οικονομίας.

Αν θέλουμε πραγματικά να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο θα πρέπει ΚΑΙ οι κύριοι της ΝΔ να αντιληφθούν ότι δεν απευθύνονται μόνο σε Παγκαλοδιορισμένους κρατικοδίαιτους. Άλλωστε αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να τους ψηφίσουν έστω και αν τα νέα μέτρα απαιτήσουν να αμοίβονται με μία κούπα ρύζι την εβδομάδα.

Οφείλουν να απευθυνθούν στους γνώστες του προβλήματος που δεν είναι άλλοι από την πλειοψηφία του παραγωγικού τομέα. Αυτοί δηλαδή που γνωρίζουν και την λύση του. Η δαιμονοποίηση της “αναδιάρθρωσης” λοιπόν είναι μία τακτική που εκτός από την κενότητα της, δυναμιτίζει και την επόμενη μέρα της κυβέρνησης Σαμαρά. Το ότι θα προβούμε σε αναδιάρθρωση του χρέους είναι δεδομένο, το φωνάζουμε από τη στιγμή που το spread ξεπέρασε τις 300 μονάδες, βάσει των μεθοδεύσεων του ΓΑΠ και των συντρόφων του (GS, ΔΝΤ κλπ).

Ο Σαμαράς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, ορθώς δεν το διατυμπανίζει, αλλά είναι η μόνη οδός. Το να επιτρέπει να τον εκπροσωπούν με κορώνες δαιμονοποίησης και αυτοεξευτελισμού, είναι κάτι που υποθηκεύει τον ίδιο απέναντι στις καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Εν κατακλείδι, οι δηλώσεις Παγκάλου είναι όντως εγκληματικές και αποτελούν προπομπό της ελεγχόμενης πτώχευσης που ευαγγελίζεται η παρέα του ΔΝΤ ώστε να υπάρξουν οι δεσμεύσεις Εθνικού πλούτου που έχουν προσημειωθεί. Στην ίδια ακριβώς λογική δηλαδή με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον ΓΑΠ. Η ορθή κριτική των δηλώσεων λοιπόν είναι η απλή αλήθεια:“Αφού προσημείωσαν τον Εθνικό πλούτο έναντι ομολογιακών υποχρεώσεων, τώρα σπεύδουν να ολοκληρώσουν το έργο τους με εγκληματικές δηλώσεις για να αποτρέψουν κάθε προσφυγή στις αγορές, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη φυγή τους”. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει δηλαδή.

Παράλληλα, η προεκλογική τοποθέτηση Σαμαρά οφείλει να είναι εξ’ ίσου ξεκάθαρη (όπως και είναι μέχρι σήμερα): Πρωταρχικός στόχος είναι η απεμπλοκή από το μνημόνιο ώστε να μπορέσει η Ελληνική οικονομία να διαπραγματευθεί με τους όρους που διέπουν όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι σαν παραμάγαζο που έχει υποθηκεύσει κάθε πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα. Δυστυχώς, οι υποτιθέμενοι “αρωγοί” μας, περιμένουν στη γωνία την διολίσθηση των δεικτών για να έλθουν με τις προσημειώσεις στο χέρι και να κατάσχουν κάθε περιουσιακό στοιχείο σε εξευτελιστικό τίμημα. Οφείλουμε να τους εμποδίσουμε. Γι’ αυτό θα χρειαστούν πραγματικές θυσίας και αυστηρότητα στα δημοσιονομικά, όχι όμως μέσω φόρων που διαλύουν κάθε έννοια ανάπτυξης.

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί, ότι η βαρύτητα θα δοθεί στην αύξηση του ΑΕΠ. Συνήθως αυτοί που αυξάνουν πραγματικά τα μεγέθη, δεν είναι οι κάστες μειοψηφιών με δημοσιουπαλληλική ασυλία που φωνάζουν για την πάρτη τους.

Και αυτό που δεν θα ειπωθεί, είναι ότι αμέσως μετά την απεμπλοκή από το μνημόνιο, με το που πάρουμε τις προσημειώσεις στο χέρι, το πρώτο πράγμα που θα γίνει θα είναι επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Όχι του μνημονιακού χρέους όπως έντεχνα καλλιεργούν οι διάφοροι Πάγκαλοι. Αυτό θα πρέπει να τακτοποιηθεί το συντομότερο επιστρέφοντας τα χρήματα που έχουν παρθεί και ακυρώνοντας δικαστικά τους όρους περί ποινών πρόωρης εξόφλησης.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.