Κόλαση στην Πόλη από επίθεση αυτοκτονίας


Εικόνες φρίκης στην πλατεία Ταξίμ

Στους 32 τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικού κλιμακίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, μέρα που οι Τούρκοι γιορτάζουν ως εθνική επέτειο της Πόλης. Ο δράστης κινήθηκε προς τους σταθμευμένους αστυνομικούς και πυροδότησε τα εκρηκτικά στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ και σε ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν ο Ογούζ Καγάν Κιοκσάλ, ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν και ο νομάρχης, Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, έχουν τραυματιστεί 17 αστυνομικοί και 17 πολίτες. Εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ οι υπόλοιποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, ανέφερε πως, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι υπάρχει στο χώρο ένα πτώμα ακρωτηριασμένο. Ο Τσαπκίν είπε πως ο δράστης επιχείρησε να εισβάλει σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονται στο σημείο. Ακολούθησαν δηλώσεις του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είπε «πως ο δράστης είναι άντρας και ότι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας».

«Δεν θα επιδειχθεί καμία επιείκεια σε αυτούς που θέλουν να πλήξουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Τουρκία. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να πλήξει τους στόχους της Τουρκίας για ενότητα, αδελφοσύνη και ανάπτυξη», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιχείρηση αυτοκτονίας στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 1999, με τραυματίες 3 αστυνομικούς και 8 πολίτες. Η επίθεση είχε αποδοθεί στο ΡΚΚ. Στις 10.9.2001, σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας στο Ταξίμ, στην περιοχή Γκιουμούσουγιου, εναντίον αστυνομικής δύναμης μπροστά από το γερμανικό προξενείο, είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί και ένας αυστραλός πολίτης, ενώ είχαν τραυματισθεί 13 αστυνομικοί και 8 πολίτες. Η επίθεση αυτή είχε αποδοθεί στον αριστερή οργάνωση Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.