Απειλή κατά της ασφάλειας για το Ισραήλ το Google Earth και το iPhone


Όλοι εν δυνάμει κατάσκοποι

Tελ Αβίβ, Ισραήλ

Διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Google Earth, και έξυπνες συσκευές όπως το iPhone, επιτρέπουν σε ομάδες εξτρεμιστών να συλλέγουν πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες μόνο σε κατασκόπους, δήλωσε ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας
εσωτερικής ασφάλειας.
Όπως μεταδίδει το Reuters από συνέδριο για θέματα ασφάλειας που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ, ο Γιούβαλ Ντίσκιν, διευθυντής της ισραηλινής Σιν Μπετ, αναγνώρισε τις τεχνολογίες του κυβερνοδιαστήματος ως απειλή για την ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο.
«Οι μυστικές πληροφορίες που ήταν κάποτε προνόμιο των κυβερνήσεων και των παγκόσμιων δυνάμεων μπορούν πλέον να συλλέγονται μέσω διαδικτυακών συστημάτων όπως το Google Earth, μέσω διαδικτυακών καμερών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο και συνδέονται στον Παγκόσμιο Ιστό, ή μέσω εφαρμογών για συσκευές όπως iPhone, οι οποίες επιτρέπουν τη συλλογή πληροφοριών καλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο Ντίσκιν.
Αναφερόμενος στα δύο παγιδευμένα δέματα που βρέθηκαν την Παρασκευή σε αεροπλάνα που ταξίδευαν στις ΗΠΑ, ο διευθυντής της Σιν Μπετ ανέφερε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις ήταν το τελευταίο διάστημα αντικείμενο διαδικτυακών συζητήσεων μεταξύ εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.
Αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από τη Google να θολώνει τις ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις εικόνες του άτλαντα Google Earth.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι χαρακτήρισε εργαλείο κατασκοπίας τα κινητά BlackBerry. Όπως είπε, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ ή άλλες δυνάμεις θα μπορούσαν  να χρησιμοποιήσουν τις κρυπτογραφημένες υπηρεσίες των κινητών για την αποστολή ευαίσθητων δεδομένων.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.