Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Πέσανε μόνο 300% έξω στις προβλέψεις τους για τα έσοδα


“Αύξηση” ΜΟΝΟ 3,6% για τα κρατικά έσοδα στο δεκάμηνο του έτους… παρά τη φοροεπιδρομή, έναντι αύξησης 14% που είχε προϋπολογιστεί αρχικά το Μάιο και 8,7% που προϋπολογίστηκαν στο αναθεωρημένο μνημόνιο του Αυγούστου.

Αύξηση 3,6% εμφανίζουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Ο ετήσιος στόχος που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2010 κάνει λόγο για αύξηση 8,7% κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση «ψάχνει» έσοδα 11,8 δισ. ευρώ μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισπράξεις από ΦΠΑ τον Οκτώβριο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 15%, από 17% τον Σεπτέμβριο. Στο δεκάμηνο του έτους, τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν αυξηθεί 4,4%, έναντι 2,9% αύξησης στο εννεάμηνο.

Ωστόσο, τα συνολικά καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,6%. Δεν καταγράφη επιτάχυνση σε σχέση με τα αποτελέσματα εννεαμήνου, καθιστώντας δυσκολότερη την επίτευξη του ετήσιου στόχου επιτάχυνσης των εσόδων κατά 8,7% που προβλέπεται στο αναθεωρημένο Μνημόνιο (του Αυγούστου)

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος του 2010 θα πρέπει να μπουν στα ταμεία 11,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, μέρος των οποίων η κυβέρνηση περιμένει από τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.