Οι εκλογές και η αναδιάρθρωση του χρέους είναι οι πραγματικές βόμβες


Η χώρα μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις

Σοφία Βούλτεψη

Βόμβες κρότου και λάμψης ήταν οι χθεσινές στο Παγκράτι και αλλού, μπροστά στις φονικές βόμβες που σκάνε καθημερινά τον τελευταίο καιρό και έχουν όλες ως στόχο τον λαό.

Πρώτα έπεσε η βόμβα περί εκλογών. Μετά η βόμβα περί αναδιάρθρωσης του χρέους. Μπροστά σ’ αυτές τις δύο βόμβες, οι χθεσινές ερασιτεχνικές είναι παιχνιδάκια για μικρά παιδιά.  

Παραλήπτης όλων των βομβών και θύμα όλων αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών είναι πάντα ο ίδιος – ο λαός.  Αποστολέας, ένα πολιτικό σύστημα που έχει οδηγήσει την χώρα σ’ αυτήν την άθλια κατάσταση. Με πρωτεργάτη την κυβέρνηση – τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης – που λες και δεν ευθύνονται για τίποτε επισείουν το φόβητρο των εκλογών, αν και οι ίδιοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν ούτε τις εκλογές, ούτε την πτώχευση.

Τα χθεσινά περιστατικά με τα παγιδευμένα πακέτα ήλθαν μετά τις προχθεσινές δηλώσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ρίχνοντας την δική του βόμβα περί αναδιάρθρωσης του χρέους, έβαλε ιδέες στους διακινητές των βομβών σε πακέτα. Ένα από αυτά, αυτό προς τον Πρόεδρο Σαρκοζί (υποτίθεται) είχε ως… αποστολέα (υποτίθεται) ακριβώς τον κ. Πάγκαλο.

Αλλά  ο κρότος από την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα αποδειχθεί ισχυρότερος από τις χθεσινές εκρήξεις στα γραφεία ταχυμεταφορών.

Χθες, παράλληλα με τις εκρήξεις, καταβλήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ερμηνευθεί ο κ. Πάγκαλος.

Εννοούσε (ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)  επιμήκυνση του χρέους και όχι αναδιάρθρωση, είπε ο κ. Πεταλωτής. Αυτό, παρά το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος το είπε ξεκάθαρα: «Μην δαιμονοποιούμε την αναδιάρθρωση, τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται»!

όμβα μεγατόνων για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει αναδιάρθρωση του χρέους.  Μεγαλύτερη και από αυτήν της απειλής για εκλογές.  Είναι δυνατόν να πεισθούμε πως επί ενός τόσο σοβαρού θέματος μπορεί να επιδεικνύεται τόσο μεγάλη επιπολαιότητα; Και στην περίπτωση των διορθωτικών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδεικνύεται ότι η διόρθωση είναι χειροτέρα του λάθους.

Με το βλέμμα στραμμένο στις περιφερειακές εκλογές, που μπορεί να οδηγήσουν σε εθνικές, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις.  Οι βόμβες που τον τελευταίο καιρό σκάνε εδώ κι’ εκεί εκμηδενίζουν κάθε προοπτική επιστροφής στις αγορές, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας προϋποθέσεων για ανάπτυξη και αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου χρέους,  είναι πιο επικίνδυνες από τους χθεσινούς εκρηκτικούς ερασιτεχνισμούς.

elzoni

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.