Αποφύγαμε τις εκλογές, όχι τα “μαύρα σύννεφα” σε εθνικά και οικονομία


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα πάμε σ΄ εκλογές -παρά τη μεγάλη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ- στη Θράκη ο “ανεξάρτητος” συνδυασμός της κ.Σ.Μουσταφάογλου κινήθηκε σε ποσοστά κοντά στο 15% βάζοντας υποθήκη για το μέλλον και οι Τούρκοι την ώρα που η Ελλάδα ψήφιζε προχωρούσαν σε σοβαρές προκλήσεις στο Καστελλόριζο υπό νατοϊκό μανδύα. Εκτός από την οικονομική θύελλα που καλείται να συνεχίσει να διαχειρίζεται ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του,χωρίς ανανέωση εντολής, υπάρχει και η ατζέντα των λεγόμενων εθνικών θεμάτων που δεν είναι καθόλου πιο εύκολα στην διαχείριση και επίλυσή τους απ΄ ότι τα οικονομικά.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Θράκη, μπορεί να περνούν σε δεύτερη μοίρα στην Αθήνα,αλλά η καταγραφή δυνάμεων που ήθελε να κάνει η Άγκυρα στη περιοχή έγινε και μάλιστα με το παραπάνω. Την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες και οι διαρροές από Άγκυρα και Ουάσιγκτον δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας για “συμφωνία στο Αιγαίο”,η Τουρκία πιέζει όχι μόνο διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά. Ενδεικτικά τα όσα έγιναν στο Καστελλόριζο.
Το ΓΕΕΘΑ απέσυρε τη φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την νατοϊκή άσκηση με τη κωδική ονομασία “Μπλέ Φάλαινα”,εξαιτίας των συνεχών τουρκικών προκλήσεων χθες και σήμερα στο Καεστελλόριζο. Τα τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν στην άσκηση,συστηματικά παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στη περιοχή του Καστελλόριζου χθες και σήμερα. Αποτέλεσμα των τουρκικών προκλήσεων ήταν η απόφαση του Πενταγώνου για απόσυρση του ελληνικού πλοίου για συγκεκριμένα σενάρια της άσκησης. Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά πολύ δύκολα μπορεί να βελτιωθεί και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά απίθανο η κυβέρνηση να μπορέσει να τα αγγίξει με προοτπική να μπει σε ουσιαστική συζήτηση για οποιασδήποτε μορφής λύση. Η ανυπομονησία της Τουρκίας όμως είναι δεδομένη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις και ένταση. Και βέβαια μην ξεχνάμε και το θέμα των Σκοπίων.

onalert

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.