Και ΔΝΤ – «τρόικα» ευνοούν κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα ευρείας αποδοχής


Για να στηριχθούν τα νέα μέτρα Μνημονίου που επέρχονται

Σάλο (και κατ’ ακρίβειαν ανησυχίες) προκάλεσε στην Ιπποκράτους το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, για παρασκηνιακές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη προς την κατεύθυνση δημιουργίας κυβερνητικού σχήματος ευρύτερης αποδοχής.
Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ έχουν συζητήσει το θέμα κι έχουν ταυτόχρονα ζητήσει από κυβερνητικά στελέχη (που θεωρούνται του «στενού πρωθυπουργικού κύκλου») ν’ αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που θα προκαλέσει ανεπιθύμητες ενδοκομματικές αντιδράσεις και τριβές. Κι αυτό, καθώς οι ίδιες πληροφορίες, τις οποίες απεκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ», όχι μόνο κυκλοφορούν ευρύτερα σε πολιτικούς κύκλους, αλλά κι επιβεβαιώνονται από καλώς γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα.
Άριστα ενημερωμένοι κύκλοι μας ανέφεραν συναφώς ότι αμέσως μετά τις σημερινές εκλογές και τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, θα πυροδοτηθούν ραγδαίες εξελίξεις. Εάν δε τα ποσοστά που θα προέλθουν από τις κάλπες δεν ικανοποιήσουν την κυβερνητική πλευρά, τότε ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις, πέραν της προεκλογικής απειλής για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Κι αυτό σημαίνει εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες ν’ αντισταθμίζουν τυχόν αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής.
Το «ΠΑΡΟΝ» είναι σήμερα σε θέση ν’ αποκαλύψει ως προς τις παρασκηνιακές διεργασίες που υφέρπουν ότι:
• Όσα προωθεί ο Κ. Μητσοτάκης για ενίσχυση της κυβερνήσεως με βασικά στελέχη ευρύτερης αποδοχής, γνωστοποιούνται έξω ώστε να γίνει η απαραίτητη βολιδοσκόπηση και από ξένους παράγοντες και κυρίως Ευρωπαίους που κατευθύνουν την «τρόικα».
Και όχι μόνον, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ευνοεί τέτοια εξέλιξη κι έχει με δικά του κανάλια μεταφέρει τέτοιες ιδέες προς την Αθήνα. Κι αυτό γιατί το ΔΝΤ και οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι τυχόν πρόωρες εκλογές αφενός θα εκτρέψουν το πρόγραμμα του Μνημονίου και αφετέρου θα δημιουργήσουν ενδεχομένως «μη ελέγξιμη κατάσταση», που θα οδηγήσει έως και σε επικίνδυνες τροπές.
Γιατί ενώ πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα –τα οποία με βεβαιότητα θα προκαλέσουν αντιδράσεις– κι ενώ θα πρέπει να «κλείσουν επειγόντως μαύρες τρύπες», προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, τυχόν προεκλογική περίοδος και οι τριβές που τη διέπουν, θα εκτροχιάσουν προγράμματα και σχεδιασμούς.
Αυτά έχουν ήδη διαμηνυθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδος προς την Αθήνα (και ειδικότερα προς τον υπουργό Οικονομικών για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό) ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξουν πιο άμεσες παρεμβάσεις στις επόμενες μέρες, ανάλογα και με το εκλογικό αποτέλεσμα και με τις αντιδράσεις που αυτό θα προκαλέσει.
Τόσο το ΔΝΤ όσο και οι Ευρωπαίοι που παρακολουθούν στενά τις ελληνικές εξελίξεις (και κατ’ ακρίβειαν το «ελληνικό πρόβλημα», όπως το χαρακτηρίζουν) θεωρούν κι ευνοούν ευρεία στήριξη της σημερινής κυβερνήσεως από δυνάμεις πέραν του ΠΑΣΟΚ, ώστε «να διασφαλισθεί το μάξιμουμ εσωτερικής ηρεμίας» κι επομένως αποδοχής όσων θα ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Κι αυτό σημαίνει νέα και οδυνηρότερα μέτρα, τα οποία και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ αυτήν τη φορά θ’ αγγίζουν καίρια και την άμυνα της χώρας. Με περιστολή εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στρατιωτικών δομών.

paron

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.