Να γιατί μας ετοιμάζουν νέα και πιο στενά …”κουστούμια”


Δηλώσεις έκανε αργά το βράδυ από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών, Γ.  Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πήγε εκεί για να απολογηθεί σχετικά με τα χάλια της οικονομίας και την απόφαση της κυβέρνησης να παίξει το χαρτί του εκβιασμού για πρόωρες εθνικές εκλογές. Αλλωστε οι ξένοι δεν θέλουν επ’ ουδενί να γίνει κάτι τέτοιο, δεν τους ενδιαφέρει αν το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριπτική ήττα, ή αν ο Γ.  Παπανδρέου είναι υπό ομηρία. Αυτό που τους νοιάζει είναι να λαμβάνονται μέτρα που θα εξασφαλίσουν τα δικά τους χρήματα.

Είπε λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι η Ελλάδα δεν έχει το ίδιο τραπεζικό πρόβλημα με την Ιρλανδία κι ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε αυτές τις δύο χώρες.  Και πρόσθεσε το εξής εντυπωσιακό: Ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο τέλος του έτους 5,5% χαμηλότερο.

Αυτό ήταν χρησμός τύπου Πυθίας αφού δεν αποκάλυψε από ποια βάση ξεκινά η μείωση. Διότι αν ξεκινά από 15,5% το 2009 τότε το έλλειμμα του 2010 θα είναι στο 10%. Οπότε κουρέλια ο στόχος για μείωση κάτω από 8,5% όπως λέει το Μνημόνιο. Οπότε ετοιμάζονται νέα κοστούμια, πιο στενά και πιο ασφυκτικά για τον ελληνικό λαό.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.