Ποιά η διαφορά Κότας και F-16; «Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη …»


Διάβασα σε αμυντικό ιστοχώρο:
«Άλλα κόλπα» άρχισαν από σήμερα (προχθές) οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν είναι απλώς το γεγονός ότι έστειλαν για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια φωτοαναγνωριστικά RF-4Ε στο Αιγαίο και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επάνω από ελληνικά νησιά, είναι το αντικειμενικό γεγονός αυτής της ενέργειας: Κατά τα ΝΑΤΟϊκά, αλλά και διεθνή δεδομένα αεροπορικής συμπεριφοράς, η παραβίαση Εθνικού Εναέριου Χώρου από συνδυασμό μαχητικών και αναγνωριστικών και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε (τριπλή υπέρπτηση), συνιστά «επιθετική ενέργεια».

Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει…
Ακόμα και στην περίπτωση του Κώστα Ηλιάκη δεν είχαμε τόσο «τραβηγμένη» συμπεριφορά και ίσως να είναι η πρώτη φορά που έχουμε υπέρπτηση συνδυασμού μαχητικών και αναγνωριστικών επάνω από ελληνικά νησιά. Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν με τακτικά δεδομένα την κίνηση αυτή, παρά μόνο με πολιτικά:

“Δε νομίζω ότι έχουν ανάγκη να ανιχνεύσουν την αμυνιτκή μας διάταξη στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Ακόμα και αν έχουν κάποια … απορία, αρκούσε να στείλουν, όπως και κάνουν συνέχεια, UAV και να δουν αυτά που θέλουν. Ακόμα και τα RF-4 από τα τουρκικά χωρικά ύδατα θα έκαναν καλή δουλειά. Νομίζουμε ότι απλώς ήθελαν να δείξουν ότι “τέλος η εκεχειρία” που είχαμε μετά τον Ηλιάκη” σημείωνε ανώτερος επιχειρησιακός αξιωματικός του ΓΕΑ.

Και σχολιάζω:
• Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν: Εάν δεν μπορούν τότε τι κάνουν εκεί? Τι κάνει το ΓΕΕΘΑ, ο ΥΠΕΘΑ και ο κάθε ένας που είναι εκεί για να προστατεύει τη χώρα και τους πολίτες της;
• Αρκούσε να στείλουν όπως κάνουν συνέχεια UAV και να δουν αυτά που θέλουν: Και γιατί δεν καρρίπτουμε τα UAVs? Ούτε αυτό δεν μπορούμε;
• Τέλος η εκεχειρία: Είμαστε σε πόλεμο και δεν το ξέρουμε; Απλά επειδή είχαν χεσμένη τη φωλιά τους έκαναν λίγο κράτει!
• Ανώτερος: Δυστυχία μας!
• Επιχειρησιακός: Δεν νομίζω…
• Αξιωματικός του ΓΕΑ: Αμφιβάλω…
• Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει: Αρχ@@@@@@@!

Ημουν πρόσφατα στο Ισραήλ και ρώτησα πιλότο της IAF: «Τι θα κάνετε εάν Συριακό Α/Φ παραβίαζε το ΕΕΧ σας;» Με κοίταξε με το γνωστό βλέμμα (καλά ηλίθιος είσαι?) και μου απάντησε με δύο λέξεις: «Αναχαίτηση – Κατάρριψη».

Και συνέχισε:

«Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη προσφέροντας 100.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου πιλότου. Να δείτε ότι και το θέμα θα παραμείνει εκεί και για κάποιο χρονικό διάστημα θα σταματήσουν να σας προκαλούν.»
Μήπως έχει δίκιο? – ΥΓ

Από το Αrmy Αlert

το διαβάσαμε epirus-ellas
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.