H αλλαγή ξεκίνησε….


Γραφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Τώρα που ο «κουρνιαχτός» των εκλογών κατακάθισε αποκαλύφθηκε το θολό πρίσμα από το οποίο κοίταζαν οι πολιτικοί Αρχηγοί στην αποτίμηση του αποτελέσματος καθώς και ο καιροσκοπισμός τους και ηαπέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους πάση θυσία….
Επί της ουσίας….Ας τα δούμε ανάποδα τα πράγματα….
Ο Πρωθυπουργός θα είχε κερδίσει το «στοίχημα» του ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι αποδεκτή από το λαό άρα και νομιμοποιείται στη Κυβέρνηση αν το 81% που ερωτήθηκε δημοσκοπικά απαντούσε ότι τον επηρέασε το δίλλημα που έθεσε ….Τώρα έγινε το αντίθετο άρα η δήλωση του είναι άκυρη….Σύν ότι έχασε το 10% που του απέφερε η φράση «Λεφτά Υπάρχουν» πρίν ένα χρόνο…..
Ο κ.Σαμαράς πανηγυρίζει γιατί μείωσε τη διαφορά(επειδή έχασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όμως και όχι επείδη τη κέρδισε εκείνος…. )«Αγνοεί» προφανώς ότι κατάφερε να πάρει ποσοστό μικρότερο από εκείνο που πήρε ο κ. Καραμανλής όταν συνετρίβη πέρυσι…Οπότε η ολική επαναφορά είναι άκυρη….
Το Κ.Κ.Ε. έχει δικαίωμα να πανυγηρίζει για τα ποσοστά του καθώς καρπώθηκε τη διαμαρτυρία αλλά δε σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι το 12% περίπου επιθυμεί και το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας…..Οπότε και η νίκη του Κ.Κ.Ε. είναι διαμαρτυρόμενη και όχι ουσιαστική…..
Ο ΛΑ.Ο.Σ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διατήρησαν τα προηγούμενα ποσοστά τους και νιώθουν περήφανοι που δε καρπώθηκαν την αντιμνημονιακή ψήφο….Δικαίωμά τους αλλά αυτοακυρώνονται κι εκείνοι….
Όλοι αισθάνθηκαν κερδισμένοι αλλά στη πραγματικότητα υπέστησαν συντριβή…..
Τους συνέτριψε η απαξίωση του λαού…..Αυτή έγινε είτε δια της αποχής που κατέδειξε την απαξίωση του 39% του εκλογικού σώματος αλλά και του άκυρου και του Λευκού που έφτασαν στα υψηλότερα ποσοστά που πήραν ποτέ με την έννοια ότι αυτοί οι άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες με σκοπό να τους απαξιώσουν..….
Εδώ και 3 περίπου μήνες ξεκινήσαμε το Κίνημα του Λευκού και ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και εξηγήσαμε γιατί καταδεικνύει το πιο σωστό τρόπο αντίδρασης….
Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με μικρά βήματα και οι πρωτοβουλίες πολιτών είναι αυτές που συντελούν σε αυτή τη προσπάθεια…..
Αυτή τη Κυριακή μπορούμε να είμαστε περισσότεροι…..Είδατε που μπορούμε να τους κάνουμε να προβληματίζονται και να μας φοβούνται…;Και αυτή είναι η πρώτη σύσσωμη λαική νίκη από την επιβολή του Μνημονίου… Φτάνει το 50% ,αν ενωθεί αυτή η αντίδραση…Αν ενωθεί στη κάλπη σα ΛΕΥΚΟ μπορεί να ανατρέψει τα πάντα….
Αλλά και να τα αντιστρέψει….

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.