Ιδού η ανάπτυξη. Φεύγουν δυο επιχειρήσεις την ημέρα από την Ελλάδα…


Δεκατρία (13) ολόκληρα δις ΕΥΡΩ και πλέον είναι τα ελληνικά επιχειρηματικά κεφάλαια που έχουν επενδυθεί σε γειτονικές χώρες (Τουρκία, Ουκρανία, Αλβανία κ.λ.π.) και από αυτά τα 5,3 δις μόνο στην «φίλη» Τουρκία.

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΕΒΕΑ, δύο επιχειρήσεις την ημέρα φεύγουν από τη χώρα μας προκειμένου να εγκατασταθούν σε γειτονικές χώρες.

 

Επίσης σε πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, διαπιστώθηκε ότι το 26% των μικρών επιχειρήσεων είναι έτοιμο να φύγει από τη χώρα.

 

Μετά απ’ όλα αυτά, πιστεύει άραγε κανείς ότι θα γίνει ανάπτυξη στη χώρα μας;; Ότι θα μειωθεί η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία;

Επομένως, για πόσες δεκαετίες θα είμαστε στο μνημόνιο;

 

Φυσικά και η μεγάλη φορολογία στις επιχειρήσεις είναι πρόβλημα. Φυσικά και η υπερπροστασία της εργασίας δεν αρέσει στους…. επιχειρηματίες. Όμως, δεν είναι αυτά τα κύρια προβλήματα.

Τα βασικότερα προβλήματα είναι η έλλειψη σταθερής οικονομικής πολιτικής, η έλλειψη ρευστότητας και η τεράστια γραφειοκρατία η οποία ακυρώνει κάθε πρωτοβουλία.

 

Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι απόλυτα υπεύθυνο για όλα αυτά είναι το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό καθεστώς το οποίο και «κοσκινίζει» κάθε οικονομική ευκαιρία μέσα από τις κρησάρες των συμφερόντων του, αφήνοντας μόνο τα ψιχία να πέσουν στην λαϊκή πρωτοβουλία.

 

Αν αυτό το καθεστώς, που μισεί την ανάπτυξη, δεν καταρρεύσει, ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει.

 

Όμως, για να καταρρεύσει αυτό το κρατικοδίαιτο παρασιτικό καθεστώς, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, από το οποίο αντλεί νομιμοποίηση.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.