Στρατηγικός χατζηαβατισμός


Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, παρά τις σημαντικές ειδήσεις που έβγαλε.. Κατά την διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης εργασίας ο ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε λεπτομερώς τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, για τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο και κατόπιν παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου και δήλωσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η υποταγή στην τουρκική επιθετικότητα αποτελεί …μονόδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν η Ελλάδα υποκύπτει στην τουρκική επιθετικότητα, ο κ.Μπεγλίτης δεν το αρνήθηκε καν, αλλά δήλωσε ότι “η άλλη επιλογή είναι η σύγκρουση”. Δηλαδή ο κ. ΑΝΥΕΘΑ, που ο θεσμικός ρόλος και η πολιτική ευθύνη του συνίστανται ακριβώς στο να είναι η χώρα έτοιμη για σύγκρουση (και να εκπέμπει αυτή την εντύπωση προς τα έξω, ως αποτρεπτικό μήνυμα), με μια φράση του ακυρώνει την ελληνική αποτρεπτική αξιοπιστία, υπονοώντας ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αδιανόητη για την Ελλάδα.

Μοιραία έρχεται στο μυαλό ο μεγάλος Π.Κονδύλης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για μικρομεσαίους πολιτικούς που φέρουν στους ισχνούς ώμους τους το βάρος εσχάτων ιστορικών ευθυνών…Στρατηγική ψυχραιμία, στρατηγική αφασία, στρατηγικός χατζηαβατισμός.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.