ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σύσκεψη οικονομικών υπουργών, προκαλεί νέες γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ


Μία σύσκεψη οικονομικών υπουργών που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός για το Σάββατο το μεσημέρι –παραμονή των κρίσιμων επαναληπτικών εκλογών – προκαλεί νέα νευρική κρίση μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι και οι οποίοι ζητούν να αναβληθεί ,αφού το αντικείμενό της είναι οι διαπραγματεύσεις των υπουργών με την τρόικα και το κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη υποψήφιοι κυρίως περιφερειών ή μεγάλων δήμων, έχουν επικοινωνήσει με παράγοντες του γραφείου του πρωθυπουργού ή του υπουργού Εσωτερικών, αλλά και με στελέχη της Ιπποκράτους, για να εκφράσουν δυσφορία τους και την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η σύσκεψη αυτή να γυρίσει σε βάρος τους.

Ανησυχούν δηλαδή ότι τα θέματα που θα συζητηθούν, μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τους υποψήφιους που υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς τα διάφορα σενάρια που θα εξεταστούν από τον πρωθυπουργό και τους οικονομικούς υπουργούς αφορούν την εξοικονόμηση εσόδων και τις περικοπές δαπανών, όπως απαιτεί η τρόικα.

Τονίζουν μάλιστα ότι εκτός από τα διάφορα εναλλακτικά σενάρια που θα συζητηθούν και μπορεί να λειτουργήσουν τρομοκρατικά για τους ψηφοφόρους, οι διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν, ακόμη και οι πιθανές κόντρες που δεν αποκλείεται να διαρρεύσουν,  να κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα και στα ΜΜΕ, ενισχύοντας έτσι το αντιμνημονιακό κλίμα.

Επισημαίνουν δηλαδή τον κίνδυνο οι εκλογές να γίνουν τελικά μέσα σε ένα κλίμα που θα αφορά νέους φόρους, απολύσεις στις ΔΕΚΟ ή το δημόσιο, καθώς και άλλα μέτρα που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, ενισχύοντας έτσι τους αντίπαλους συνδυασμούς που έχουν κάνει σημαία τους την αντιμνημονιακή ψήφο και να χαθεί έτσι το παιγνίδι.

Τέλος, σημειώνουν ότι η πραγματοποίηση της σύσκεψης αυτής δείχνει την παντελή έλλειψη κεντρικού κυβερνητικού σχεδιασμού και συντονισμού, την ευκολία που γίνονται τέτοια «λάθη» που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες εκλογικές απώλειες και την απειρία όσων τα χειρίζονται.

«Αντί οι οικονομικοί υπουργοί και ο πρωθυπουργός να πάνε σε καμία γειτονιά για να βοηθήσουν, μας σκάβουν τον λάκκο μας» έλεγε υποψήφιος περιφερειάρχης που δεν κρύβει τα λόγια του.

topontiki

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.