Η Τουρκία έστειλε 16 μαχητικά κι εμείς στέλνουμε τον υφυπουργό Εξωτερικών για επίσημη βίζιτα αύριο!


Την παραμονή του ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, η Άγκυρα κλιμάκωσε τις προκλήσεις στο Αιγαίο με συνολικά είκοσι παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αφασία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Εξωτερικών τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επιθετικότητα της Άγκυρας: Πως είναι δυνατόν να πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε ένα κράτος ο υφυπουργός Εξωτερικών, όταν αυτό το κράτος προσβάλλει την εθνική μας ακεραιότητα την αμέσως προηγούμενη ημέρα;

Έτσι λοιπόν οι παραβιάσεις κινήθηκαν στο επίπεδο των «δεκάδων» οι σχηματισμοί των τουρκικών αεροσκαφών ήταν ιδιαίτερα αυξημένοι στο αριθμό, δείγμα επιχειρησιακής προσαρμογής και αποπροσανατολισμού της ελληνικής αεράμυνας, ενώ την παρουσία του έκανε και ένα CN-235 όπως συχνά συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Έτσι πιο συγκεκριμένα είχαμε 5 σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών από 16 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα οπλισμένα ήταν 2 οι οποίοι προχώρησαν σε 20 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Η δραστηριότητα εξελίχθηκε σε όλο πρακτικά το Αιγαίο, βόρεια, κεντρικά και νότια. Εμπλοκές δεν υπήρξαν καθώς τα τουρκικά μαχητικά και κατά πάγια τακτική αγνόησαν επιδεικτικά τα ελληνικά μαχητικά που επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν.

defencenet

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.