ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ


Του Μάκη Δεληπέτρου

Μόνο δύο φορές στη νεότερη Ελληνική Ιστορία, ηγέτες ανάμεσα στο σωστό, το μεσαίο και το λάθος, επέλεγαν με μία δυσεξήγητη συνέπεια πάντοτε το λάθος. Η πρώτη περίπτωση ήταν αυτή του Νίκου Ζαχαριάδη. Τα αίτια της πολιτικής του αποκαλύφθηκαν μέσα από τα αποτελέσματα των ενεργειών του, την καταστροφή της χώρας, την παράδοση της παράταξης του, της Αριστεράς, ως «μπόνους» στην πλανητική δύναμη που ανέλαβε την «προστασία» της χώρας… Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή της διακυβέρνησης του αντιεξουσιαστή- κατά δήλωσιν του- Γ.Α.Π! Τα κίνητρα του δυστυχώς θα τα δούμε στην ολότητα τους όταν, δυστυχώς, θα έχει «ολοκληρωθεί» αυτό που έχει να πράξει!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ …ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ

Ως αντιπολίτευση ο σημερινός πρωθυπουργός αρνιόταν ακόμη και την ύπαρξη(!) της Οικονομικής Κρίσης. Αργότερα την απέδωσε στην κυβέρνηση Καραμανλή. Άγνωστο εάν πιστεύει ότι και για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισλανδία ή τις διαρκείς …επανεκτυπώσεις δολαρίων από τις ΗΠΑ, ένοχος είναι πάλι ο Καραμανλής ή αν έχει διευρύνει το ρεπερτόριο των οικονομικών του εναλλακτικών απαντήσεων!

ΠΩΣ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ;

Το σίγουρο είναι πως μία Κρίση σαν αυτή που βιώνουμε στις μέρες μας, δεν θα επιλυθεί με την… Πράσινη Ανάπτυξη. Η ελπίδα να επιλυθεί μέσω παρόμοιων επιλογών του ιδίου, της κ. Τίνας Μπιρμπίλη κ.α., φαντάζει τόσο πιθανή όσο η δεύτερη  έλευση ενός νέο-Μαλθουσιανού Μεσσία κάπου κοντά στο Καστρί ή την Εκάλη, που θα μπει… ποδηλατώντας στην πρωτεύουσα όπου οι πολίτες θα τον ραίνουν με βάγια, γκι και ου ή κατά περίπτωση βιολογικά φυτά για βιοκαύσιμα! Δυστυχώς κρίσεις τέτοιου είδους επιλύονται συνήθως «με κατασροφή μέρους του παραγωγικού δυναμικού» όπου σε αυτό το δυναμικό, ως γνωστόν δεν περιλαμβάνονται μόνον μηχανές, υποδομές και υπηρεσίες αλλά και οι εργαζόμενοι που κάποτε εκλαμβάνονταν «πολιτικά» ως άνθρωποι!

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ;

Αφού συστηματικά εξοντώθηκε με κάθε δυνατό τρόπο η έχουσα «εθνική» κατεύθυνση ή έστω έδρα για τις δραστηριότητες της Αστική Τάξη, ακολούθησε όχι απλώς (όπως λένε τα κανάλια)ο «θάνατος του εμποράκου» αλλά ο εξευτελισμός κάθε πηγής ικανού αξιοπρεπούς, μέσου  εισοδήματος, δηλαδή η συστηματική διάλυση της μεσαίας Τάξης που υπήρξε η κατ΄εξοχήν απείθαρχη, ανεξάρτητη και «παραγωγική» σε πολιτική σκέψη…

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Έβλεπα στην πρωινή  εκπομπή του ΜΕΓΚΑ το πώς, πόσοι χάνουν την εργασία τους  χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων κ.λ.π. Το είχα βιώσει πρόσφατα ο ίδιος. Εκεί κατάλαβα πως είναι απλοικό αλλά «κατανοητό» ως μήνυμα στον καθένα: το νομικό οπλοστάσιο καθίσταται ανεπαρκές όπου επικρατούν οι μέθοδοι της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Οι πολίτες οφείλουν να μεταβληθούν σε παρίες, κατόπιν σε ικέτες και τέλος σε άβουλα όντα χωρίς προσμονή λύσης από καμία «θεσμική» ή άλλη νομική, πολιτική, δικαστική, συνδικαλιστική βούληση ή παρέμβαση. Σκοπός τους η επιβολή του φόβου!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

…ώστε να γίνει κατανοητό ότι μέλλον μας είναι η υποταγή! Πάντα υπάρχει βέβαια και ο απρόβλεπτος παράγων: αυτός που επί τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν μπορούν να «προσεγγίσουν» οι δημοσκοπήσεις: στόχος η επιβολή της «δικτατορίας των πεφωτισμένων νέο-γιάπηδων και των κοινοβουλευτικών τους εφεδρειών παλαιοτέρων κλάσεων…»

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Την κατανόηση ότι η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να θεωρείται εφεξής στιγμιαία αντίδραση, όπου ο πολίτης δεν θα μπορεί να στηρίζει τίποτε σε αυτήν εάν δεν σταθεί καθημερινά αντιμέτωπος με τις διεργασίες που μας προ-κατασκευάζουν, σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρειάζεται πλέον συντονισμός, διαρκής αντίθεση, αντίσταση, εναντίωση, δημιουργία παράλληλων αντι-δομών σε κάθε κίνηση του νεοταξικού πολιτικού και πολιτισμικού «τέρατος» της παγκοσμιοποίησης: πέρα από την επερχόμενη χρεωκοπία που μας ετοιμάζουν οφείλουμε να αποδώσουμε τα ίσα: την χρεωκοπία κάθε πρακτικής πρωτοβουλίας τους. Με αρχή ομάδες πίεσης αλλά και  τοπικές συνεννοήσεις , με μέσο την Αλληλεγγύη, με αντικειμενικό στόχο την δημιουργία «ελεύθερων εστιών» στην Νέα Ελεύθερη Ελλάδα. Ξεκινώντας από παρέες, σπίτια,  σχολές, χώρους εργασίας, γειτονιές, πριν φτάσουμε ενωμένοι τελικά,εκεί όπου το προ-κατ σουρεάλ “πολιτικό” θέατρο παίζεται, στο Κοινοβούλιο…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.