Με υπογραφή…Μπους!


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΘΑ μιλήσουμε σκληρά για τον Μπους. Όσο σκληρές και οι βόμβες του «αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως» και με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ για άλλοθι. Και, βέβαια, ο «εξελιγμένος» καουμπόι δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Μια συνέχεια είναι και στα χέρια του στριφογύριζε τρελά ο πλανήτης. Σαν να’ χε πιει το ίδιο κρασί με τον τέως αλκοολικό, που δεν του έφραξαν το δρόμο. Κανένας και καμιά δύναμη. Κι ήταν τόσο εύκολο να «κυβερνάς» τον κόσμο…

ΔΕΝ ήξερε τι έκανε; Του φέρνανε χαρτιά να υπογράψει κι ήταν αγράμματος; Αδιάφορος ήταν, μειωμένης αντιλήψεως άτομο και τον μεταχειρίστηκαν. Το κατεστημένο, με τους κρυφούς και φανερούς δημιουργούς του. Κι όταν «χρειάστηκε» να χτυπήσουν τους Δίδυμους Πύργους (2001) και μ’ αυτό το πρόσχημα να εισβάλουν στο Αφγανιστάν τον επόμενο μήνα, τον έστειλαν μια βόλτα να πάρει αέρα. Μη δει και καταλάβει. Μη συγκινηθεί(;!) και αποκαλυφθεί αυτός και η αλήθεια. Μετά 2 χρόνια, βομβάρδισαν (με τον συνεταίρο του) το Ιράκ γιατί «έκρυβε όπλα μαζικής καταστροφής», για να το αναιρέσει αργότερα κι όταν ο «πόλεμος» τέλειωσε.

ΣΗΜΕΡΑ γράφει (και αυτός) βιβλία. Στ’ αχνάρια του Μπλερ και, παραπέρα, του Κλίντον και του Γκορμπατσώφ. Έτσι κάνουν οι…πατριώτες. Οι «πρόεδροι» που «δεν βλέπουν τα ραδίκια κ.λπ.», με μια σφαίρα στο σβέρκο. Τους πετάνε σε μιαν ακρογιαλιά για διακοπές, αφού τους έχουν ξεζουμίσει. Με τα έγγραφα και τα στοιχεία που θα χρειαστούν για τα απομνημονεύματά τους περασμένα από χοντρά, ψιλά και μέτρια φίλτρα. Ό,τι κατακράτησαν τα φίλτρα βρίσκονται καταχωνιασμένα στους μυστικούς φωριαμούς της CIA, περιμένοντας τον ιστορικό του μέλλοντος και της ιστορίας των ΗΠΑ, που κι αυτός θα’ ναι…αμερικανός. Οι παραπάνω «χρησιμοποιημένοι» πρόεδροι ανοίγουν το ντοσιέ με τις εντολές για τον βηματισμό τους. Θα δώσουν διαλέξεις σε στημένο ακροατήριο, θα υπογράψουν βιβλία και οι κάμερες θα ταξιδέψουν την…αθωότητά τους σε κάθε γωνιά της γης. Θα διαλαλήσουν τα «έργα» τους, θα καθαρίσουν για την τιμή της Αμερικής των ΗΠΑ.

ΟΙ βόμβες που έσκασαν αναγομώνονται, τα θύματα περιμένουν. Θα’ ναι το Ιράν του (αμερικανοσπουδαγμένου) Προέδρου του σε ρόλο Σαντάμ Χουσεΐν; Θα’ ναι κάποιος «ατίθασος» λαός στην άλλη άκρη της γης; Θα τον προλάβουν οι (ΝΑΤΟικές) βόμβες-τρέχουν ταχύτερα.

ΣΤΟ μεταξύ, τα μαστόρια περιποιούνται το πιθηκίσιο πρόσωπο του κ. Μπους. Μας το περνούν για ανθρώπινο και υπεράνω υποψίας, άσχετο με εκείνο εγκληματιών πολέμου. Βοηθάει και ο ίδιος, με τις (ελεγχόμενες) αποκαλύψεις του. Ομολογεί πως υπέγραψε τη χρήση της…υπτιοσανίδας που «έσωσε ανθρώπινες ζωές από τρομοκράτες», υπογράφει και το βιβλίο του. Στην «έδρα» (Λονδίνο) του συνεταίρου του (Τόνι Μπλερ). Ωστόσο, αποκρύπτει πως οι βασανιζόμενοι είναι κρατούμενοι, σιδηροδέσμιοι και απλά ύποπτοι. Και, βέβαια, ξέρουμε τι πάει να πει ύποπτος για τις μυστικές τους υπηρεσίες. Να (κατα)δικαστεί ο κ. Μπους, είπατε; Και ποιος θα βρεθεί να τον (τους) δικάσει;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.